După ”activități continue”, poliția a găsit pistolul dispărut al femeii-jandarm

Dora Vulcan | 20.08.2018

Arma despre care s-a spus că ar fi fost furată de la femeia jandarm agresată la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august a fost recuperată, anunţă Poliţia Capitalei.

Pe aceeași temă

 

 

 „În urma activităţilor continue desfăşurate de PTB şi DGPMB, s a reuşit în urmă cu scurt timp recuperarea pistolului sustras în seara de 10 august de la jandarmul agresat”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei, citați de Mediafax.

 

Poliţiştii nu au dat detalii referitoare la locul unde a fost găsită, motivând că este în curs de desfășurare o anchetă a procurorilor.

 

Duminică seară, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat că, din informaţiile pe care le deţine, sunt şanse foarte mari ca arma furată femeii jandarm agresate să fie recuperată.„Sunt indicii, dar ar fi o mare greşeală din partea mea să le devoalez eu aici. Ţine de procedurile operative care ţin de gestionarea Poliţiei. Din informaţiile pe care le deţin, sunt şanse foarte mari să recuperăm arma", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

 

 La protestul diasporei din 10 august, in jurul orei 23.00, o femeie jandarm a fost agresata de persoane violente aflate in Piata Victoriei, printre manifestanti, fiind salvata de protestatari.

 

Săptămâna trecută, Poliția Capitalei anunța că în baza unei informaţii transmise de un cetăţean poliţiştilor de la IPJ Ifov a fost identificat bărbatul care apare în imaginile din momentul atacării femeii jandarm în timpul manifestaţiilor din Piaţa Victoriei, din 10 august.

 

„În urma activităţilor desfăşurate, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţă de reţinere pe numele barbatului de 32 de ani, care este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (în forma sustragerii unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, anunța Poliţia Capitalei.

 

La audieri, bărbatul în vârstă de 32 de ani a recunoscut că el este în imaginile publicate de poliție și că a fost prezent printre cei care au bătut-o pe femeia jandarm, însă a susținut că nu a lovit-o, ci doar că „se afla acolo”. De asemenea, întrebat de oamenii legii dacă el este cel care a sustras arma tinerei agresate, bărbatul a negat în repetate rânduri această acuzație.

 

În urma violențelor izbucnite între grupuri de protestatari și jandarmi, la protestul din 10 august, o femeie jandarm a fost rănită, iar pistolul pe care îl avea asupra sa a dispărut.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22