Toată floarea PSD, chemată la Neptun. Miza: europarlamentarele și prezidențialele

Dora Vulcan | 31.08.2018

Liderii PSD vor analiza, vineri şi sâmbătă, în staţiunea Neptun, activitatea miniştrilor social-democraţi după şapte luni de mandat şi vor stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală.

Pe aceeași temă

 

 

Timp de două zile se va întruni la Neptun conducerea lărgită a PSD, convocată de președintele Liviu Dragnea. Vor fi prezenți: conducerea centrală, președinții organizațiilor județene, membrii Executivului și grupurile parlamentare ale partidului. Va fi analizată activitatea guvernului Dăncilă la şapte luni de la preluarea mandatului. Dăncilă va citi bilanțul guvernării, cu trimitere directă la gradul de îndeplinire a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanţului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcţioneze cu actualii titulari, scrie Mediafax. 

 

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele şapte luni de mandat, sunt: Finanţele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuţ Andruşcă), Tineretul şi Sportul (Ioana Bran), Cercetarea şi Inovarea (Nicolae Burnete), Educaţia (Valentin Popa) şi Cultura (George Ivaşcu).

 

Social-democraţii vor avea, la Neptun, şi o primă discuţie despre strategia partidului pentru anul 2019, atunci când vor avea loc alegeri europarlamentare şi prezidenţiale.

 

Printre subiectele fierbinți, care au făcut agenda publică în ultimele zile, se află conflictul cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a recunoscut deja că sunt tensiuni în PSD, că sunt „cu siguranţă lucruri de spus" dar că ea nu se alătură celor care „împroaşcă cu noroi” aşa că îşi va spune punctul de vedere în interiorul partidului, trimitere evidentă la criticile aduse de Ecaterina Andronescu lui Liviu Dragnea, căruia i-a cerut demisia după represiunea jandarmeriei din 10 august. 

 

La rândul său, Dragnea, nemulţumit de unii dintre miniştri, se arată extrem de mulţumit de activitatea marionetei sale, Viorica Dăncilă.

 

„Categoric nu ( vreau să o schimb -n.r.). Doamna Viorica Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, să încheie acest mandate. Este un premier foarte bun. Cu toată campania care încearcă să o descurajeze. E un record istoric de încasări la buget pe luna iulie şi cu o inflaţie negativă. Nu a avut experienţă administrativă doamna Dăncilă, dar a învăţat repede cum să conducă un guvern şi o face din ce în ce mai bine”, a declarat președintele PSD la Antena 3.

 

El susține că nu se se va discuta despre excluderea senatorului Ecaterina Andronescu, care i-a cerut demisia și l-a făcut responsabil de ”dezastrul major” spre care îndreaptă partidul ”vertiginos".

 

Invocând ”fierberea” care este în partid pe tema protestelor pe care unii lideri din PSD le cer ”la poarta lui Iohannis”,  Dragnea spune că se va discuta și acest important subiect.  

 

Social-democraţii vor aborda probabil, şi alte teme, precum noua lege a pensiilor, oportunitatea suspendării din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, data organizării referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi forma finală a legii off-shore, mai scrie sursa citată. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22