Daca scapa de Dragnea, pucistii vor sa o propuna sef interimar, pina la Congres, pe Dancila

Redactia | 14.09.2018

Primele puncte ale scrisorii asumate de gruparea anti-Dragnea din PSD ar fi, conform G4Media.ro, retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului și asigurarea interimatului de către Viorica Dăncilă, sau Marian Neacșu, după alte surse, până la organizarea congresului.

Pe aceeași temă

 

Miza acestei scrisori, este ca 29 din membri CEX să solicite convocarea unui congres cât mai rapid pentru a numi o nouă conducere pentru PSD. Dăncilă are un vot în CEx și ar putea să mai atragă unii membri din Guvern.  Prin această mutare, aripa anti-Dragnea din partid ar încerca să își asigure susținerea sau măcar non-combatul premierului Dăncilă în conflictul cu liderul PSD.

 

Numirea Vioricăi Dăncilă, care este președinte executiv în prezent, ar fi mai ușor de acceptat de ambele tabere și în plus s-ar asigura și continuitatea la guvernare.

 

Opoziția internă, grupată în jurul lui Paul Stănescu, Niculae Bădălău și Mihai Tudose, încearcă să-i convingă pe liderii județeni că nu vor puterea pentru ei, ci doresc „binele partidului”, susține Hotnews citând tot surse din PSD.

 

Gruparea dizidentă mai spune că imaginea lui Dragnea este „toxică” pentru partid iar asocierea acestuia cu o OUG pentru grațiere și amnistie a condus la scăderea partidului în sondaje.

 

Prietenia dintre Dăncilă și Dragnea ar fi fost zdruncinată și de insistențele liderului PSD de a-și asuma OUG de grațiere și amnistie, inițiativă care nu este agreată nici de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Zvonurile spun că Viorica Dăncilă a fost extrem de deranjată și de atitudinea principalului consilier de comunicare, Anca Alexandrescu care ar fi pus-o intenționat în situații penibile de protocol pentru a-i crea o imagine negativă.

 

Numărul de semnături pe scrisoarea adresată lui Liviu Dragnea, variază în funcție de surse. Dacă unele informații indicau chiar și 33 de semnături, alte surse spun că ar fi 15 – 20 de președinți de organizați și de sector ar fi semnat documentul.

 

 

Însă sunt și organizații județene ale PSD care susțin total conducerea actuală a partidului. De exemplu filiala Prahova sune că PSD este supus din nou „unui asalt din partea gruparilor politice adversare si nu numai, miza fiind aceea de a indeparta de la guvernare singura colalitie al carei program de guvernare are ca subiect cetateanul si nu interesele straine”, se arată în comunicatul de sustinere pentru Liviu Dragnea.

 

Posibil ca în zilele următoare să apară mai multe asemenea comunicate ale filialelor județene care se dezic de grupul contestatarilor. Liviu Dragnea trage de timp și vrea să amâne organizarea CEx după referendumul pentru familie din 7 octombrie, mizând și pe o victorie de imagine prin această acțiune. În plus va câștiga timp pentru a continua negocierile cu cei din gruparea Stănescu-Bădălău și să reușească să înăbușe revolta din partid.

 

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a fost miercuri la Dragnea, a declarat pentru Digi24 că CEx va fi organizat în a doua parte a lunii septembrie. Însă apropierea referendumului din 7 octombrie și necesitatea organizării acestuia în condiții cât mai bune este un pretext foarte bun pentru amânare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22