Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea la Parchetul General: Nu am depus documente. Nu mă tem de punerea sub acuzare
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-14
Actualitate Interna
2

Liviu Dragnea a fost audiat 80 de minute de procurorii Parchetului General, în dosarul în care au fost depuse plângeri pentru o eventuală tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august.

 

 

 

Dragnea a declarat, la ieșire, că nu a depus niciun document și că nu se teme că va fi pus sub învinuire. Liderul PSD a refuzat să răspundă la mai multe întrebări puse de reporterii prezenţi, în timp ce câţiva protestatari aflaţi în apropiere stricau lozinci împotriva sa.

 

”Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile despre tentativa de lovitură de stat. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmaţiilor mele şi le-am prezentat procurorului. M-au întrebat dacă am documente despre tentativa de lovitură de stat. Tot ce am avut de spus am spus în fața procurorilor. Nu am depus niciun document. Mi s-a spus să nu dau detalii. Eu nu am primit informări nici de la SRI, nici de la Jandarmerie, nici de la MAI, nici de la nimeni. Am spus că Jandarmeria a acționat legal, acolo au fost niște violențe destul de mari. Merg oriunde mă cheamă oricine. Nu îmi e teamă de o punere sub acuzare în acest dosar.”, a spus Liviu Dragnea, după aproape 80 de minute de audieri.

 

Enervat de insistenţa reporterilor, Dragnea i s-a adresat jurnalistei Realitatea TV:  "De ce nu staţi voi acolo (lângă protestatari - n.r.), că văd că lucraţi împreună?"

 

Liviu Dragnea a avut parte de o primire ostilă din partea a 12 protestatari, care s-au strâns în fața sediului Parchetului General, unde a fost audiat în dosarul mitingului din 10 august. S-a creat o ambuscadă și a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

 

"Cât de javră poţi să fii să gazezi nişte copii?" și "Dragnea infractorul a gazat poporul" au scandat aceștia, alături de celebra lozincă ”MUIE PSD”. ”La pușcărie, hoțule!”, i-au mai strigat aceștia, care au fluturat o pereche de cătușe.

 

Una dintre protestatare i-a strigat că a furat, de unde are atâta avere, moment în care șeful Camerei Deputaților s-a enervat și a ridicat vocea la ea. ”Poate dvs, doamnă, nu eu. Nu am furat nimic, absolut nimic. Unde e bogăția mea, unde e? Nu v-ați săturat de atâtea minciuni?”, a replicat răstit Dragnea.

 

Liviu Dragnea a fost întrebat, vineri seara, la ieşirea de la audierile de la Parchetul General, ce le transmite protestatarilor paşini care au avut de suferit la protestul din 10 august.

 

Întrebat ce le transmite protestatarilor pașnici care au fost atacați de jandarmi la protestul din 10 august, Dragnea a spus: "Tot timpul să se delimiteze de grupurile violente", fără să dorească să mai răspundă la alte întrebări pe acest subiect.

 

Acesta a mai spus că jandarmeria a acționat corect şi nu a dorit să comenteze numărul mare de plângeri depuse de protestatari la Parchetul General.

 

"Jandarmeria a acționat legal și conform regulamentelor pe care le au, în condițiile în care au fost violențe destul de mari", a mai spus Dragnea.

 

Prima reacție a fidelilor lui Liviu Dragnea din PSD a venit din partea lui Liviu Pleșoianu, care la România TV s-a declarat că este surprins și consideră că șeful său de partid este ținta procurorului general al României, Augustin Lazăr, împreună cu fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

 

”M-a surprins, faptul că l-au chemat vineri seara mă duce cu gândul că vor să lase impresia că Liviu Dragnea a avut o implicare. Având în vedere cine conduce Parchetul General, că doamna Kovesi e pe acolo, nu doar domnul Lazăr, știm cum va fi ancheta.”, a spus Liviu Pleșoianu la emisiunea lui Victor Ciutacu.

TAGS : proteste psd ancheta lovitura de stat liviu dragnea parchet
Comentarii
Isoscel 2018-09-14
L-au incoltit tare jurnalistii ! Niciodata nu i-am mai vazut atat de agresivi si de coerenti . Barvo lor ! Ticalosul s-a inecat in propriile minciuni si inventii. Iar protestatarii, care nu l-au slabit nici ei, au creat exact fondul unei binemeritatei pedepse morale. Numai decrepitul de Ion Cristoiu a inteles ca a fost chemat sa fie intrebat de jandarmiada si i-a luat apararea, atacandu-l porceste pe Procurorul General Lazar. In si in legatura cu enervarea privind averea, cred ca este o tema pentru ziaristi de-a scotoci si scoate la iveala avutia ticalosului si cum a ajuns sa o aiba. Sfarsitul este aproape ! Rezultatul referendumului va aduce caderea ghilotinei !
emil 2018-09-14
Inca un an, doi, in plus nici nu mai conteaza la cata puscarie are la activ.
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1158
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22