Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cum a ratat Dăncilă întâlnirea pe care i-a cerut-o lui Juncker. Explicațiile guvernului
Dora Vulcan - - - -
2018-09-17
Actualitate Interna
1

Premierul României, Viorica Dăncilă, și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ar fi trebuit să se întâlnească luni, la aeroport, la solicitarea premierului român. Cu toate acestea, întâlnirea dintre cei doi nu a mai avut loc.

 

 

Inițial, informațiile pe surse spuneau că Dăncilă nu a ajuns la aeroport. Guvernul spune, însă, că nu Dăncilă a ajuns prea târziu ci că Juncker a plecat fără să o mai aștepte după ce aeronava cu care a ajuns în țară ar fi aterizat mai devreme decât ora programată. 

 

Mai mult, precizarea de presă făcută luni de guvern sugerează că responsabilitatea ar aparține, de fapt, SPP care l-ar fi preluat pe Juncker de la scara avionului și l-ar fi dus direct la hotel, lăsând astfel să se înțeleagă că nu l-ar mai fi lăsat să o aștepte pe Dăncilă.  

 

 Informaţii Digi 24 arată, însă, că staff-ul şefului Comisiei Europene este cel care a decis plecarea de la aeroport. Consilierii lui Jean Claude Juncker au ajuns pe Aeroportul Aurel Vlaicu, au constatat că premierul României nu era prezent, motiv pentru care au cerut respectarea programului, adică plecarea în coloana oficială. Mai mult, pe aeroport în momentul aterizării aeronavei erau prezenţi membri ai protocolului Guvernului.

 

SPP nu stabileşte programul oficialilor, doar asigură paza şi securitatea acestora.

 

Premierul Viorica Dăncilă nu beneficiază de protecția SPP, după ce a refuzat-o încă din prima zi de mandat, ea și întreg cabinetul, după ce Liviu Dragnea s-a angajat într-un conflict pe față cu conducerea serviciului, pe care o acuză că l-ar spiona.  

 

 

 Comunicatul integral al Guvernului:

 

”Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

 

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

 

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

 

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

 

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

 

Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”

 

 

 

TAGS : guvern psd dancila juncker intalnire ratată
Comentarii
emil 2018-09-17
Juncker si Dancila sunt ca doi gemeni pe acelasi cap.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1785
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22