Cum a ratat Dăncilă întâlnirea pe care i-a cerut-o lui Juncker. Explicațiile guvernului

Dora Vulcan | 17.09.2018

Premierul României, Viorica Dăncilă, și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, ar fi trebuit să se întâlnească luni, la aeroport, la solicitarea premierului român. Cu toate acestea, întâlnirea dintre cei doi nu a mai avut loc.

Pe aceeași temă

 

 

Inițial, informațiile pe surse spuneau că Dăncilă nu a ajuns la aeroport. Guvernul spune, însă, că nu Dăncilă a ajuns prea târziu ci că Juncker a plecat fără să o mai aștepte după ce aeronava cu care a ajuns în țară ar fi aterizat mai devreme decât ora programată. 

 

Mai mult, precizarea de presă făcută luni de guvern sugerează că responsabilitatea ar aparține, de fapt, SPP care l-ar fi preluat pe Juncker de la scara avionului și l-ar fi dus direct la hotel, lăsând astfel să se înțeleagă că nu l-ar mai fi lăsat să o aștepte pe Dăncilă.  

 

 Informaţii Digi 24 arată, însă, că staff-ul şefului Comisiei Europene este cel care a decis plecarea de la aeroport. Consilierii lui Jean Claude Juncker au ajuns pe Aeroportul Aurel Vlaicu, au constatat că premierul României nu era prezent, motiv pentru care au cerut respectarea programului, adică plecarea în coloana oficială. Mai mult, pe aeroport în momentul aterizării aeronavei erau prezenţi membri ai protocolului Guvernului.

 

SPP nu stabileşte programul oficialilor, doar asigură paza şi securitatea acestora.

 

Premierul Viorica Dăncilă nu beneficiază de protecția SPP, după ce a refuzat-o încă din prima zi de mandat, ea și întreg cabinetul, după ce Liviu Dragnea s-a angajat într-un conflict pe față cu conducerea serviciului, pe care o acuză că l-ar spiona.  

 

 

 Comunicatul integral al Guvernului:

 

”Urmare a unor informații publicate în spațiul public referitoare la așa zisa întârziere a premierului Viorica Dăncilă la întâlnirea cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Biroul de presă al Guvernului face următoarele precizări:

 

Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18.30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.

 

Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.

 

La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.

 

La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.

 

Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.”

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22