Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFCând și unde se duce Dragnea când se va duce?
2018-09-18
12
Întrebarea nu mai e dacă Dragnea va fi înlăturat din fruntea PSD, ci când și cum. Dar mai ales cine i-ar putea lua locul, în așa fel încât partidul să nu piardă guvernarea.

 

La începutul lunii septembrie, zidul din jurul lui Dragnea părea fără fisură, Firea a obținut un singur vot în CEx-ul în care a propus ca ministrul Dan să fie demisă. Ce s-a întâmplat de atunci încoace de s-a ajuns la situația incredibilă ca aproape 30 de baroni, dintre care câțiva cu mare greutate, să-i ceară acestuia să se retragă? În principal, e vorba de un cumul de nemulțumiri, de o saturație și de violențele din 10 august, care au constituit un punct de inflexiune.

 

Baronii sunt revoltați de camarila de care s-a înconjurat Dragnea, vorba lui Firea: „Ia deciziile în doar câțiva oameni, se sfătuiește cu câțiva apropiați“. Printre aceștia: Vâlcov, Carmen Dan, Olguța și Teodorovici. Ceilalți, adică exact cei care l-au susținut în momentele de restriște, în frunte cu Stănescu, Neacșu și Ciolacu, ca să dau doar aceste exemple, au devenit anexe, sunt înlăturați de la deciziile mari ale guvernării. Află de ele de la TV. În plus, văd și ei că lupta obsesivă cu justiția se concentrează pe interesul personal al lui Dragnea, care vrea să-și scape pielea indiferent de preț. Iar prețul începe să fie cam mare: partidul e pe tobogan. Unul dintre răsculați a pus degetul pe rană: „Liviule, ne-ai nenorocit“. Motivul? Din promisiunile programului de guvernare s-a ales praful, nu tu autostrăzi, spitale regionale, școli, fonduri europene, nimic palpabil, cu excepția majorărilor simbolice de salarii și pensii înghițite deja de inflația galopantă. Până și Corina Crețu și-a pierdut răbdarea și a început să critice Guvernul Dragnea-Dăncilă. Normal, în timp ce întreaga guvernare s-a axat pe debarcarea lui Kövesi, distrugerea DNA, a legilor justiției, codurilor penale și pe interminabila poveste a protocoalelor, țara a fost devastată de pesta porcină, iar investițiile au devenit amintire. Baronii, și nu doar ei, au mai avut o revelație: ordonanța de grațiere și amnistie e ca și moartă în coteț. Dăncilă nu cutează s-o semneze, cel puțin până nu trece (dacă trece) valul cu audierea în Parlamentul European, rezoluția și Articolul 7. Iar pe Toader nu-l lasă Tăriceanu, care vrea să se lupte cu statul paralel, dar nu în așa măsură încât să-l scape pe Dragnea de pușcărie. Or, fără ordonanță, Dragnea e inutil pentru partid, iar cu ordonanță PSD cade gazat la alegeri.

 

Întruniți în weekend, 13 lideri de filiale din Ardeal i-au cerut lui Dragnea să convoace de urgență CEx pentru a „clarifica nemulțumirile unor colegi“ și a discuta despre „viitorul partidului“. Un viitor care e în ceață, PSD a căzut sub 30% în sondaje, nu are candidat la prezidențiale, Bucureștiul este pierdut după violențele din 10 august, bugetul este la ananghie, iar liderul suprem se zbate ca peștele pe uscat să scape de pușcărie. Dragnea a deschis războaie pe toate fronturile: cu justiția și serviciile secrete, cu președintele și cu Uniunea Europeană, cu firmele străine și cu angajații din privat, iar mai nou și cu propriul electorat, căruia i-a venit de petrecanie cu pesta porcină.

 

Dar mai ales a reușit să reactiveze, ba chiar să radicalizeze electoratul non-PSD. Brutalitățile din 10 august au fost bomboana pe colivă, iar modul în care Dragnea și cei câțiva din jurul lui au gestionat ulterior situația a complicat și mai mult lucrurile. Acuzele de „lovitură de stat“, finanțare din străinătate, exagerate și amplificate prostește de goarnele sale mediatice, încununate de plângerea făcută de Jandarmerie și Carmen Dan la DIICOT, n-au făcut decât să pună gaz pe foc, să întărâte. Lucrurile nu arată bine pentru el: ancheta procurorilor de la Parchetul General, sub bagheta lui Lazăr, merge înainte, însuși Dragnea în calitatea sa de lider politic a fost chemat la audieri, semn că lațul se strânge. Ce să mai spunem că SRI i-a întors fără rest teoria „loviturii de stat“. De la lliescu încoace, niciun alt lider PSD nu a generat atâta ostilitate în societate, nu a fost urât ca Dragnea. Nici măcar propriul electorat nu-l agreează, dovadă că e cotat în sondaje la o treime din scorul partidului. PSD e conștient că tot ce a făcut Dragnea și va mai face dacă nu e ținut în frâu sau dat jos îi va exploda în față la alegeri.

 

Nu e clar dacă există o masă critică pentru debarcarea lui Dragnea în viitorul imediat, să nu subestimăm puterea acestuia de negociere și de control. Dar e clar că, pentru prima oară în ultimii doi ani, autoritatea lui e contestată la scenă deschisă și grupul nemulțumiților începe să se coaguleze și să capete consistență. Întrebarea nu mai e dacă Dragnea va fi înlăturat din fruntea PSD, ci când și cum. Dar mai ales cine i-ar putea lua locul, în așa fel încât partidul să nu piardă guvernarea.

 

Nu e deloc simplu. Din rândul baronilor e greu să se impună cineva, luptele dintre grupări ar nenoroci definitiv partidul, iar o persoană din rândul doi care să fie acceptată de aceștia e și mai greu de găsit. Probabil că acesta și este motivul pentru care „puciștii“ înclină spre formula Dăncilă interimar până la un congres, sau spre o conducere colectivă, formulă de criză, neuzuală pentru PSD. Când această persoană va fi convenită, în sensul că va avea sprijinul majorității liderilor de filiale și va constitui o garanție pentru păstrarea puterii, Dragnea va fi pe făraș. Cu sau fără amnistie și grațiere. Asistăm la confruntarea a două tabere, care își tatonează reciproc forțele. E un imens pas înainte, dar, știm deja, Dragnea e greu de asasinat. Pe de altă parte, chiar dacă există posibilitatea ca epoca Dragnea să apună, PSD rămâne tot PSD.

 

Mai în glumă, mai în serios: unde se va duce Dragnea când se va duce? Dar PSD? //

TAGS : dragnea firea baroni PSD scrisoare violente 10 august dancila justitie corina cretu rezolutie parchet SRI
Comentarii
Vicentio B. 2018-09-19
DESPRE MAMIFERE

Sunt unii care NU stiu ceea ce inseamna notiunea in sine, iar cei care stiu, raspund rapid la intrebare: “uita-te in oglinda!”. Aceasta este realitatea! Mamiferele apartin clasei de animale vertebrate homeoterme. Se afirma ca, exista peste 7500 de specii. TOATE mamiferele detin cam aceiasi structura interna. Cavitatea toracica (inima, plamani, stomac, ficat, rinichi, intestine, splina, etc.), organele de simt (ochii, urechile, nasul, limba, pielea), sistemul nervos (central, perifericI- IDEM.
Aici e aici: sistemul nervos central (encefalul, maduva spinarii) genereaza teribile diferentieri, care la OM, omnivor dupa cum se stie, a generat clasificari: coeficientul de inteligenta /IQ (Intelligence Quotient)

Cert este ca, SISTEMUL NERVOS, care are mai multe functii, printre care cea esentiala, asigura integrarea sistemelor de organe in cadrul organismului dar asigura si integrarea organismului in mediu. Aceste funcții se realizeaza prin primirea, prelucrarea, elaborarea și transmiterea de mesaje, mesaje care au ca scop pastrarea integritatii organismului si integrarea sa în mediu sau de viata.”

CEL care, dintre ramani, a inteles cel mai bine aceasta realitate poarta numele de Livia Dragnea. INSA, EL se considera a fi posesorul unui inalt IQ (peste 100 – media), deoarece in realitate, el se bazeaza pe stilul autochton (IMPOSTURA, PERFIDIA, MINCIUNA, CINISM, MITOCANIA, PERSIFLAREA, dar mai ales pe LASITATE (ultimul, cel mai bun exemplu- reiese din articolul format Andreea Pora), Asa ca, acest Dragnea, isi foloseste SISTEMUL NERVOS, NU in a asigura integrarea sistemelor de organe in cadrul organismului recte asigura si integrarea organismului in mediu, CI adaptarea mediului inconjurator la propriul lui SISTEM NERVOS. Asa se explica comportamentul “L’etat c’est moi” – simbolul ABSOLUTIMULUI.

Asa se explica DE CE Dragnea, considera Statul de Drept, ca si cum ar fi DREPTULUI lui de a STA pe scaunul ocupat in momentul de fata. Asa se explica zilnicile lui referiri la “Statul paralel”. In SISTEMUL NERVOS - “MADE Dragnea”, NU Ordinea Constitutionala, CI ordinea stabilita de el in Teleorman, trebuie sa determine viata Romanilor.


oranghutan 2018-09-19
IMHO, dracnea se va duce la puşcărie. Iar pesedeul, în opoziţie
mike 2018-09-19
"Mai în glumă, mai în serios: unde se va duce Dragnea când se va duce? Dar PSD? //"---> Stimata doamna, glumiti? Cum adica unde se duce? Dragnea se duce la Jilava iar PSD la dracu-n praznic. Simplu.
Vicentio B. 2018-09-18
“...unde se duce Dragnea când se va duce?”
(text Andreea Pora)

SPP -ul, il spioneaza,
Occidentul finanteaza,
Statul PARALEL,
Asasinii sar pe EL,
unde sa te duci?
10 August, tot un PUCI!
Trebuie DUS la un TEST,
Psihologic, unul …FEST!

PS. Se constata ca, “invitatul de onoare”
“MIHAI 2” , NU a gasit inca “simtul necesar”;
pentru a raspunde la intrebarea precedenta a lui,
max 2018-09-17 “care articol zici c-ai citit?
mai baiatule vezi ca azi se dau banutii la postaci”,
asa ca, specialist in fumigene fiind (MIHAI 2), remarca,
ca intodeauna, MEGA - filozofic.
“...daca cineva nu omitea sa-si repare garniturile de la aragaz.”
El “MIHAI 2” - foloseste un anumit "GAZ", din care, se tot straduieste
sa-i scoata mercaptanii!
emil 2018-09-18
Bag seama ca-i duceti de grija lui Dragnea mai tare decat copiilor dumneavoastra.
Vicentio B. 2018-09-19
@emil. Formularea dvs. are format tendentios IMPERATIV!
Explicatia indusa "postare plasica in termeni figurativi", cand de fapt este
vorba de "copii" unei precise "mame", explica afectiunea de a scrie
numele propriu cu litera mica! Asa ca, referiti-va la ALTII, numai DUPA
ce reusiti sa faceti deosebirea intre PROPRIU si COMUN! Sugerarea mea
este absolut SINCERA! Din pacate UNII inteleg NUMAI ceea ce vor, dovedind/amintind
astfel de alte mamifere / vertebrate homeoterme
emil 2018-09-19
Usor nepoliticoasa interpretarea unei postari plastice in termeni figurativi.
Vicentio B. 2018-09-19
@emil. “Sincera” dar urâta remarca, cu privire la “copii” autoarei; realmente MEGA - GOLANEASCA! Mai ales ca aceasta aversiune, tip Dragnea (“ilegala, antisociala, imorala”- recenta formulare a ICCJ) de care dati dovada, imi aminteste si de faptul ca, la fel va exprimati – de regula – cu privire la cei cei din opozitia PSD-ului, inclusiv Presedintele Romaniei. NU comentez opiniile negative, CI formatul IMORAL al formularilor. V-am considerat un asa zis commentator cu flair, motiv pentru care v-am intrebat ce ati face, DACA ati fi parlamentar INDEPENDENT? Raspunsul a fost – precum regula – unul OCOLIT! Nu ati raspuns la ce ati face, ci la ce NU ati face si anume (citez din memorie) “nu as face circul care-l face opozitia!” . EXTRAORDINAR raspuns! Pana una alta, sugerez sa reflectati la sugestia altora (citez din memorie): “emil cu e mic?”;
PS. Faptul ca alti comentatori, care citesc pe Andreea Pora, au citit remarca dvs., cu adevarat IMORALA, dar "au inchis ochii",
dovedeste, printre altele, LASITATEA "MADE in Romania", devenita "ARMA" lui Dragnea. Asa se explica si atitudinea din CEx-ul la care se refera - abolut corect - autoarea.
FLORIAN D. MIREA 2018-09-18
Un PSD fara Dragnea la conducerea lui nu va insemna sfarsitul luptei pentru impunerea agendei ascunse a acestui partid, demolarea statului de drept. Ca la comunisti, si la pesedisti scopurile conteaza si atingerea lor, indiferent de persoane. PSD trebuie inlaturat de la putere cat mai e timp.
gica 2018-09-22
Daca asta il numesti tu stat de drept,inseamna ca Ceasca a fost un mic copil,cu Securitatea lui,de 8 ori mai mica ca cea de astazi!
MIHAI 2 2018-09-18
Ca si cum nu era suficient ca aveam STATUL si STATUL PARALEL,
acum traim un moment fara precedent ,
in care nimeni, dar chiar nimeni altcineva decat Firea ,
devenita clona lui Ponta cel plicticos de repetitiv,
deci nimeni din PSD
nu il contesta pe Dragnea,
dar in REALITATEA MEDIATICA se vorbeste
intr-o sinistra unanimitate ...de la Antena 3 la Realitatea Tv si la Revista 22
despre fantezii de genul SE ASCUT SABIILE IN PSD ...sau SE CAGULEAZA BARONII ANTI-DRAGNEA.

Aceasta mobilizare generala in promovarea unei INCROPELI MEDIATICE FANTASMAGORICE
ar putea parea inexplicabila,
daca
cineva nu omitea sa-si repare garniturile de la aragaz.

Asa , izuL persistent de gaze care invaluie fenomnul , pare a ofera explicatia intregului montaj si a infratirii celei de-a patra puteri.
BASCA 2018-09-18
Tara toata e cu sufletul la gura,multi ce-i drept nu chiar cu sufletul,la iminenta si indelung previzionata cadere a sultanului Dragnistan din Teleorman.Realitatea,caldiceii de la Digi,indecisa B1,filozofi si filozoafe asteapta zilele astea confirmarea profetiilor.Ramanem aici.
Total 12 comments.
Recomandari
5808
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22