Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Kim Jong Un: Coreea de Nord va înceta dezvoltarea rachetelor balistice și programul nuclear
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-19
International
1

Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, și liderul nord-coreean Kim Jong-un au anunţat printr-o declaraţie comună că au făcut un pas mai aproape de pace prin semnarea unui acord militar comun care elimină amenințarea unui conflict în Peninsula Coreeană, transmite CNN, citat de Mediafax.

 

 

 

"A început o eră fără război ", a declarat președintele sud-coreean, Moon Jae-in, la conferința de presă comună alături de liderul nord-coreean Kim Jong Un care a avut loc la Phenian, miercuri.

 

"Astăzi, nordul și sudul au decis să elimine toate amenințările din întreeaga Peninsulă Coreană", a spus Moon.

 

Ca parte a acordului, Coreea de Nord s-a angajat să închidă definitiv situl de tesatre a motorului și rampa de lansare a rachetelor Dongchang, în prezența experților avizaţi", a declarat președintele sud-coreean.

 

Phenianul a fost, de asemenea, de acord să distrugă centrul de cercetare nucleară Yongbyon, considerat a fi utilizat pentru producerea de material fisionabil pentru arme nucleare, în cazul în care Statele Unite vor lua "măsurile corespunzătoare".

 

"Relația noastră va continua neschimbată și sper că discuția cu Coreea de Nord și Statele Unite va începe încă o dată", a spus Moon.

 

"Ei și-au arătat în permanență încrederea reciprocă și sper că va exista un alt summit între cele două țări cât mai curând posibil", a adăugat acesta.

 

Anunțul a avut loc în cea de-a doua zi a summitului de trei zile dintre cei doi lideri, la cea de-a treia reuniune din acest an.

TAGS : coreea de nord kim jong un coreea de sud
Comentarii
emil 2018-09-19
Coreea de Nord inca n-a dezvoltat plugul de lemn si viseaza rachete balistice...
Total 1 comments.
Mai multe din International
579
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22