Dragnea, întrebat despre ROEXIT: PSD este un partid profund european

Redactia | 03.10.2018

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat dacă se dorește ca România să urmeze exemplul Marii Britanii și să iasă din Uniunea Europeană, după ce unele voci controversate, între care și deputatul PSD Cătălin Rădulescu, au declarat că un „RoExit” ar putea fi o soluție de luat în calcul.

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea a respins o astfel de idee și a susținut ca „PSD e un partid profund pro-european”, dar că își dorește ca Uniunea Europeană să „respecte drepturile României”.

 

„PSD este partidul care a condus guvernul care a încheiat negocierile de aderare la UE. PSD e un partid profund pro-european și nu va accepta niciodată să se abată de la drumul european. Asta nu înseamnă că nu avem dreptul de a ne exprima dorința de a legifera, dreptul de a avea acces la liber circulație a persoanelor. Faptul că suntem pro-europeni nu înseamnă că nu avem dreptul să cerem aceste lucruri”, a comentat liderul PSD.

 

Marți, deputatul PSD Cătălin Rădulescu le-a cerut demisia preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans, după ce aceștia au criticat modificările aduse la Legile Justiției și la Codurile penale. „Eu sunt din ce în ce mai eurosceptic. Modul asta de a trata şi de a cere ca să faci cum vor ei, că ei sunt cei care hotărăsc legislaţia într-o ţară şi noi trebuie să facem cum spune Juncker sau Timmersmans este un mod greşit. Eu nu cred că este bine pentru ţările care sunt membre în comunitatea europeană”, a spus Rădulescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22