Crin Antonescu, nostalgic al USL: Eșecul referendumului nu e motiv de demitere sau demisie

Redactia | 09.10.2018

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat că eşecul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituție nu este motiv de demitere al Guvernului, el adăugând că nici preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu trebuie să îşi dea demisia din această cauză, transmite Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

 

Totodată, Crin Antonescu a precizat că el a votat pentru modificarea Constituţiei solicitată de semnatarii iniţiativei Coaliţiei pentru Familie şi că nu crede că s-ar fi întâmplat ceva rău dacă acest referendum ar fi fost validat.

 

“Nu ştiu cine a vândut referendumul, nu ştiu cine l-a cumpărat. Dacă ar fi trecut referendumul, nu s-ar fi întâmplat nimic rău, din punctul meu de vedere. Eu am votat pentru. Domnul Tăriceanu s-a dus la Bruxelles cu problema protocoalelor şi s-a întors cu problema referendumului. Dar nu cred că din cauza Bruxelles-ului a eşuat referendumul. Unii au vorbit despre căsătoria dintre om şi capră, alţii despre căsătoria dintre femeie şi cocoş, unii au crezut că e o manevră de-a lui Dragnea. Eşecul referendumului nu e motiv de demitere a unui guvern, sunt multe alte motive pentru demitere. Din funcţia de preşedinte al unui partid, de exemplu al PSD, nu se pleacă atunci când vor opozanţii sau oamenii, ci când vrea partidul. Dragnea nu trebuie să îşi dea demisia din cauza eşecului referendumului”, a declarat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la România TV.

 

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, duminică seara, că USR cere demisia acestui guvern pentru că “a aruncat 40 de milioane de euro pe o fantasmă”.

 

De asemenea, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că motivul principal pentru care oamenii nu au venit la vot este “confiscarea acestui referendum de către Liviu Dragnea”

 

Prezența oficială la finalul votului pentru referendumul din 6-7 octombrie a fost de 20,41%, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central, mult sub pragul minim de 30% pentru ca scrutinul să fie validat. Suceava e singurul județ care a depășit pragul (30,67% prezență), urmată de Dâmbovița, Bihor, Olt și Bistrița-Năsăud.

 

În țară au votat 3.731.704 de români, iar în străinătate 121.118.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22