Iliescu, sărac dar cinstit, îl critică pe Dragnea și cere continuarea luptei anti-corupție

Redactia | 15.10.2018

Fostul preşedinte Ion Iliescu este îngrijorat de deraierile ideologice ale PSD-ului, care s-a îndepărat de idealurile social-democrației, ceea ce a dus la pierderea încrederii românilor într-un partid obsedat de subordonarea justiției, a spus într-un interviu telefonic pentru România TV, fostul președinte, potrivit DCNews.

Pe aceeași temă

 

 

 

„Primul lucru pe care aş vrea să-l amintesc este tocmai punctul de plecare care a fost revoluţia română, PSD-ul fiind partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie 1989.

 

Revoluţia nu a însemnat doar un banal schimb de putere, ci instaurarea democraţiei, promovarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a unei noi ordini sociale, mai drepte pentru cei mulţi, nu cred că aceste obiective au fost încă realizate în totalitate, încât să le scoatem de pe ordinea noastră de zi.

 

Se impune o clarificare ideologică permanentă, clarificare care să permită reintegrarea acestor teme care au stat la apariţia partidului nostru.

 

Este momentul reafirmării opţiunii de stânga a partidului, al reafirmării valorilor democraţiei româneşti. Să consolidam acest partid, care s-a născut din istoria noastră, din eforturile noastre, din trăirile noastre, suferinţele şi victoriile noastre. Ceea ce cer acum tinerii sunt cerinţe fireşti. De ce s-a renunţat la ele?," a declarat Iliescu, conform DCNews.

 

Fostul preşedinte a subliniat cât de importantă este lupta anticorupţie pentru statul de drept: „O tendinţă periculoasă o reprezintă tentaţia unora de a substitui soluţiile la problemele sociale cu măsuri punitive, în loc să întărim dimensiunea socială a statului. Se impune o acţiune perseverentă pe toate planurile şi pe toate mijloacele împotriva corupţiei, fenomen care subminează autoritatea."

 

Totodată, Ion Iliescu a declarat: „Sondajele de opinie arată că partidele politice sunt la cote joase de încredere. Reconstrucţia încrederii în factorul politic trebuie să fie o prioritate pentru PSD."

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22