Dragnea cere, Toader ascultă. Procurorul din dosarul Tel Drum, dat afară din DNA

Redactia | 15.10.2018

Ordonanța emisă luni de Guvern pentru modificarea legilor justiției îl ajută pe Dragnea: una din condițiile impuse procurorilor din DNA este să aibă 10 ani experiență. Alexandra Lăncrăjan, care conduce ancheta în dosarul Tel Drum al liderului PSD are doar 8 ani vechime și va trebui să plece din DNA.

Pe aceeași temă

 

 

Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legilor justiției, iar una dintre condițiile puse procurorilor pentru a activa în DNA este să aibă minim 10 ani de experiență. Pe această prevedere, unul dintre procurorii care vor ieși din DNA este Alexandra Lăncrăjan, cea care anchetează dosarul Tel Drum, în care este anchetat Liviu Dragnea.

 

Ce se spune OUG cu dedicație pentru Liviu Dragnea de la prietenul lui, Tudorel Toader:

 

”3. Alineatul (2) al articolului 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:

 

(2) Pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, procurorii trebuie să nu fi fost sanctionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel putin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi in urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.”, arată prevederile OUG.

 

Alexandra Lăncrăjan nu corespunde acestei cerințe, ea având doar 8 ani de experiență. Doi ani în Institutul Național de Magistratură și șase ani ca procuror, fiind numită procuror în 2012, de către Traian Băsescu.

 

Legea 304, în varianta inițială solicita 6 ani vechime pentru procurorii DNA. După modificarea din Parlament s-a trecut la 8 ani, iar din Guvern s-a ieșit cu 10 ani vechime.

 

Nu se știe exact câți procurori ar urma să plece din DNA și la celelalte parchete după ridicarea condiției de vechime la 10 ani, însă surse judiciare vorbesc de câteva zeci.

 

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul “Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

 

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul “Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei. Măsura sechestrului a fost menținută de Înalta Curte.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22