Florin Iordache: Sunt dezamăgit de Comisia de la Veneția. Prioritare sunt deciziile CCR

Redactia | 22.10.2018

Președintele comisiei parlamentare privind reforma din justiție, Florin Iordache, a declarat la RFI că nu vor fi preluate toate observațiile Comisiei de la Veneția și că este dezamăgit de raportul întocmit de forul juridic european care s-ar fi antepronunțat înainte de deciziile CCR.

Pe aceeași temă

 

 

 

Întrebat la RFI Romania dacă toate recomandările Comisiei de la Veneţia vor fi preluate, parlamentarul a răspuns: „Nu, bineînţeles că nu. Eu am spus şi acolo că spre exemplu o recomandare pe care Comisia de la Veneţia a insistat a fost cea cu secţia specială şi am spus că în nici un caz această recomandare nu poate fi preluată, mai ales acum când s-a demonstrat că peste jumătate din magistraţii din România au avut dosare, această secţie îşi dovedeşte utilitatea”.

 

Florin Iordache a negat că ar fi cerut în Comisia de la Veneţia asistenţă din partea acestui for: „Nu. S-a discutat acolo în comisie de faptul că OUG 92, ultima care reglementa foarte multe din observaţiile pe care Comisia de la Veneţia le-a făcut în vară să se pronunţe şi răspunsul dumnealor a fost: a fost timpul foarte scurt, nu ne putem pronunţa, dacă pe aceste chestiuni se doreşte, se poate face o solicitare pentru asistenţă, dar repet, această Ordonanţă ajunge în Parlament, asta am spus eu acolo şi între timp, putem să discutăm”.

 

„Prioritar pentru noi sunt deciziile CCR. Asta am spus şi acolo, asta vă spun şi dvs., pentru că până la urmă, CCR între obiectivele sale este şi acela de a pune în concordanţă legislaţia României cu legislaţia europeană şi cu tratatele la care România este parte”, a explicat deputatul PSD la RFI.

 

Florin Iordache se arată dezamăgit de Comisia de la Veneţia: „Am fost dezamăgit, pentru că s-au antepronunţat şi am cerut un singur lucru: haideţi să aşteptăm şi deciziile CCR, nu putem asculta numai un singur punct, al dvs., haideţi să vedem şi ce spune Curtea şi atunci dintre cele două, pentru că prioritar pentru noi sunt deciziile CCR, vom alege cea mai bună soluţie. S-a văzut că şi în primul raport care a vizat legile justiţiei au fost foarte multe greşeli, care apoi au fost recunoscute şi modificate”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22