Iohannis: Nu vreau niciun pact cu PSD. Vreau o intelegere intre partide pentru justitie

Redactia | 24.10.2018

Presedintele Klaus Iohannis a declarat inaintea consultarilor cu partidele politice pe tema justitiei că doreste ca legislatia sa garanteze independenta justitiei. Enevoie de un acord intre partidele parlamentare astfel incit legile justitiei sa fie rediscutate, imbunatatite. Nu vreau niciun pact cu PSD-ul sau ALDE”.

Pe aceeași temă

 

I-am invitat pentru a discuta pe legile Justiției. În forma în care sunt ele azi trebuie regândite, îmbunătățite. Obiectivul meu e să avem legile corectate și să garantăm independeța Justiției. E nevoie de mai multe lucruri: reuarea ciclului legislativ, dar nu oricum. E nevoie de o legiferare responsabilă, transparentă. Pentru asta e nevoie de discuții, transparență, discuții cu CSM.

 

Pe partea politică avem nevoie de o înțelegere pentru a relua acest ciclu legislativ. Avem opinia finală a Comisiei de la Veneția, cel mai autorizat organ în materie de Justiție. Acele recomandări trebuie luate foarte, foarte în serios. Sunt gândite pentru a ne ajuta. 

 

E clar că avem nevoie de un acord între partidele parlamentare pentru a relua ciclul legislativ. Nu vreau nici un pact cu PSD. Îmi doresc în aceste discuții să fiu văzut ca un mediator între partide. Nu doresc un pact cu PSD, ALDE sau alții. Doresc ca ei să se înțeleagă între ei, ca la final să avem legi care ajută sistemul de justiție. Cred că ce s-ar putea obține, și sper să obțin, e o înțelegere politică între partide”, a declarat președintele Klaus Iohannis înainte de discuțiile cu partidele la Cotroceni.

Iohannis a repetat de două ori faptul că nu vrea un pact cu PSD sau cu alte partide, ci un acord între partide. ”Eu nu vreau nici un pact cu PSD-ul, nu știu cum a apărut ideea, dar cred că s-a înțeles greșit”, a mai spus președintele.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22