Cioloș: Guvernul Dăncilă trebuie dărâmat până la finalul lui noiembrie. Altfel e prea târziu

Redactia | 04.11.2018

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş spune că nu ar fi desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă dacă ar fi fost președinte. Cioloș spune că a cunoscut-o pe Viorica Dăncilă de când era europarlamentar. „Ştiam de atunci ce poate şi ce nu poate să facă”, a spus Cioloş, la emisiunea „În faţa ta”, de la Digi24.

Pe aceeași temă

Guvernul Dăncilă trebuie dat jos cel târziu până la finele lui noiembrie, altfel va fi prea târziu, spune Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună, la Digi 24.

”Guvernul Dăncilă trebuie dat jos până la finalul lunii noiembrie, riscă să fie prea târziu dacă România preia președinția rotativă a UE”, a spus Cioloș la emisiunea ”În fața ta”, de la Digi 24.

Cioloș a spus că în acest moment există discuții cu ”mai multe forțe din Parlament” și a făcut apel la nemulțumiții din PSD să voteze o moțiune de cenzură.

Cioloș a mai spus că ”există un risc” ca PSD și ALDE să părăsească guvernarea voluntar din cauza daunelor produse în economie și justiție.

Întrebat dacă ar fi desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, Cioloș a spus că nu, pentru că ”știu ce poate și ce nu poate să facă”.

Întrebat dacă ar accepta din nou postul de premier dacă moțiunea de cenzură ar trece, Cioloș a spus că obiectivul său în acest moment este să construiască o nouă forță politică.

- În momentul în care Liviu Dragnea a venit cu propunerea Viorica Dăncilă la Palatul Cotroceni, dacă ați fi fost președintele României, ați mai fi dat o șansă PSD-ului? a fost întrebat Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș: Nu i-aș fi dat această șansă doamnei Dancila, asta în mod clar. Eu, cel puțin, nu i-aș fi dat o șansă doamnei Dăncilă.

- O cunoșteați din Parlamentul European, de la Bruxelles?

- Da, sigur. A fost cinci ani de zile pe perioada cât am fost eu (comisar european - n.r.)...

- Și de ce nu i-ați fi dat această șansă doamnei Dăncilă?

- Pentru că, în primul rând, știu ce poate și ce nu poate doamna Dăncilă sau, cel puțin, ce nu putea la momentul respectiv, din punctul meu de vedere. Și știam și relația pe care o are cu domnul Dragnea și cât a contat dl Drangea pentru ca doamna Dăncilă să fie europarlamentar. Și atunci, jocul acesta al domnului Dragnea era foarte clar, dar asta nu doar mie, a explicat Dacian Cioloș.

„Poziția de prim-ministru înseamnă poziție de demnitate publică. Acolo trebuie să fie un om de stat și trebuie să-ți fie foarte clar ce-ți asumi. În momentul de față e evident, nu trebuie să fii expert ca să-ți dai seama că o lege sau ordonanță de amnistie și grațiere formulată într-un anumit fel folosește unor lideri politici aflați la putere. Deci, folosesc statul și resursele statului în interesul personal al unor oameni certați cu legea cărora le e teamă să se confrunte cu această realitate a unei justiții funcționale și care, de doi ani de zile, încearcă să o decimeze și încearcă să sperie magistrații”, a mai spus Dacian Cioloș.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22