Pe aceeași temă
Premierul Ciolos a transmis de asemenea ca Guvernul ar putea lua in calcul prelungirea perioadei de subscriptie pentru cumpararea operei lui Brancusi: "Mulțumesc celor peste 100.000 de români care s-au implicat în campania de subscripție națională dedicată achiziției operei lui Constantin Brâncuși "Cumințenia Pământului" și care, împreună, în numai patru luni, au donat peste un milion de euro. Având în vedere numărul impresionant de donații din ultimele zile, luăm în considerare prelungirea perioadei de subscripție. Mai mult decât recuperarea unei opere a patrimoniului cultural național, această campanie este despre asumarea individuală a unor valori naționale, despre unitatea și solidaritatea noastră ca popor în jurul acestora," a transmis premierul, intr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.
Campania de subscriptie publica pentru achizitionarea operei lui Brancusi a fost lansata de Guvernul Romaniei si de Ministerul Culturii in luna mai 2016.
Romanii au trimis pana astazi 72.421 de sms-uri cu donatii pentru achizitionarea statuii lui Brancusi, conform informatiilor de pe site-ul acestei campanii.
Suma adunata se situeaza destul de departe de tinta acestei campanii - 6 milioane de euro. Pana in 15 septembrie 2016 fusesera donati doar 831.174 de euro.
„Cuminţenia pământului” costa 11 milioane de euro. Suma de 5 milioane de euro a fost alocata de Guvern, iar pentru restul de 6 milioane de euro a fost organizata o subscriptie publica. Data limita pentru adunarea celor 6 milioane de euro este astazi, 30 septembrie 2016.
Comentarii 2
Mircea Ordean - 10-01-2016
Pornind de la vorba premierului (cît și alții): „Premierul Dacian Cioloș a mulțumit vineri celor peste 100.000 de ROMÂNI care...” Înțeleg perfect că-s oameni care trăiesc doar în prezent, eventual și a doua zi. Dar fluturarea de români-în-sus-și-n-jos îmi aduce cu ciobanul care chema la șto sătenii, cum că e lupul în preajma oilor lui. S-ar putea ca la zdruncinături mai serioase ale mapamondului politic să fim prinși cu pantalonii în vine, în ale coagulării naționale. Deși... La o adică, e simpla încercare a unei categorii de vîrf de a-și păstra puterea. Legat de-acea categorie, nu poți indica în context pe X ori Y. E un Moloh, fie și la dimensiuni carpatine (nu mondiale). La așa meditațiuni, nu mă tem c-aș bate eu cîmpii, cît simțind (e chestie de unu și unu fac doi) că acea categorie chiar există.
RăspundeMircea Ordean - 10-01-2016
Prelungirea asta îmi aduce aminte de referendumul de pe la 2003, cînd nu ieșea baremul de participare. Și s-a pus în mișcare rîu plus ram adminisatrativ.
Răspunde