Pe aceeași temă
Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţa din 1 aprilie 2022, a luat la cunoştinţă de convocarea Consiliului Naţional în şedinţă extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de preşedinţi ai Birourilor Politice Judeţene, în conformitate cu prevederile statutare, a transmis vineri purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, într-un comunicat de presă. Şedinţa Consiliului Naţional va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se va afla convocarea organizarea Congresului Extraordinar al PNL. În comunicat se arată că necesitatea unei schimbări se impune şi datorită contextului geostrategic, existând situaţii când o decizie administrativă are nevoie de o susţinere politică rapidă. O situaţie de criză impune măsuri de criză, mai spune PNL.
„Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal, întrunit în şedinţa din 1 aprilie 2022, a luat la cunoştinţă de convocarea Consiliului Naţional în şedinţă extraordinară, la solicitarea unui număr de 39 de preşedinţi ai Birourilor Politice Judeţene, în conformitate cu prevederile statutare. Şedinţa Consiliului Naţional va avea loc în data de 3 aprilie, ora 12:00, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului. Biroul Executiv, la care au luat parte 42 de membri, a stabilit în unanimitate detaliile organizatorice, numărul de delegaţi şi norma de reprezentare pentru desfăşurarea Consiliului Naţional”, se precizează în comunicat.
Potrivit sursei citate, „majoritatea membrilor Biroului Executiv şi a preşedinţilor Birourilor Politice Judeţene apreciază că Partidul Naţional Liberal are nevoie de un management politic mai eficient în relaţia cu organizaţiile teritoriale”.
”Scopul organizaţiilor judeţene este optimizarea coordonării şi îndeplinirea programului de guvernare asumat de PNL, cu un premier din partea PNL. Necesitatea unei schimbări se impune şi datorită contextului geostrategic, existând situaţii când o decizie administrativă are nevoie de o susţinere politică rapidă”, se arată în comunicat.
„O situaţie de criză impune măsuri de criză, aşa cum a fost nevoie ca România să aibă o majoritate parlamentară solidă, care să consolideze abordările responsabile şi să prevină riscul unei crize politice artificiale. Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional se va afla convocarea şi organizarea Congresului Extraordinar al PNL”, mai precizează documentul.
Florin Cîțu a declarat, vineri, că a convocat si el Biroul Executiv al PNL pentru sâmbătă. „Mâine avem BEX, voi anunța ce voi face”, a spus el.
El nu a participat la ședința de vineri în care liderii PNL au făcut primul pas oficial pentru convocarea congresului.
„Sunt dezamăgit de această situație”, a spus el. Același răspuns a avut Cîțu și când a fost întrebat despre cei care i-au fost alături în „echipa câștigătoare”, iar acum îi cer demisia.
Până acum, potrivit informațiilor HotNews, majoritatea covârșitoare a organizațiilor județene au votat pentru convocarea Consiliului Național și a Congresului.
Congresul ar urma să aibă loc pe 10 aprilie și în cadrul acestuia va fi ales doar președintele PNL, în persoana lui Nicolae Ciucă. Alegerea biroului politic va fi făcută ulterior.
Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan, dar și majoritatea liderilor de organizații.
Potrivit surselor citate, Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.