Pe aceeași temă
Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis, marți, ca cererea de eliberare a lui Liviu Dragnea să fie trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Curtea Supremă a respins deja o cerere similară formulată de avocaţii fostului lider PSD. O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti a decis marţi că această instanţă nu are competenţa materială de a dezbate o contestaţie la executare depusă de Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi jumătate închisoare în dosarul angajărilor fictive.
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea s-a lamentat în fața judecătorilor și a spus că va ajunge să își termine pedeapsa, numită prețios ”mandat de executare” până se va lua o decizie.
"Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul", a afirmat Dragnea.
Decizia a fost luată de judecătoarea Manuela Orzaţă, care anterior a mai făcut o cerere de abţinere în acest proces.
Dragnea a încercat să scape de această judecătoare şi a introdus la termenele anterioare o cerere de recuzare a magistratului, care însă i-a fost respinsă, scrie Agerpres.
În urma deciziei luate marţi, contestaţia la executare depusă de Liviu Dragnea se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care i-a respins în luna ianuarie o solicitare identică.
Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Este a patra cerere de eliberare formulată de apărătorii fostului şef al PSD. Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a două căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.
Conform rechizitoriului întocmit de DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.
Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.
Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.