Academia SRI reclamă la CNATDCU alți şapte doctori

Redactia | 27.12.2018

Academia Națională de Informații a transmis 7 sesizări despre suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației şi Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

Pe aceeași temă

Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a transmis șapte sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat către Ministerul Educației Naționale – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) şi CNATDCU privind tezele de doctorat elaborate de: Nae Cătălin Radu, Goleanu Ana-Maria-Oana, Ibănescu Cătălin-Ștefan, Sticlaru Marius, Vevera Florina, Tudor Ana-Maria și Tudor Alexandru Marius”, se arată într-un comunicat al instituţiei de învăţământ, postat pe sit, scrie Mediafax.

De asemenea, potrivit sesizărilor postate de CNATDCU pe site-ul oficial al instituţiei, printre reclamaţi este şi Daniel Andrei Moldoveanu. Acesta a obţinut titlul de doctorand cu teza “Către un model de comunitate de informaţii”. Moldoveanu a fost consilierul lui Traian Băsescu şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate din cadrul Comunităţii Naţionale de Informaţii.

Totodată, Moldoveanu a fost anchetat, în 2017, în dosarul ANRP 5, privind despăgubirile ilegale. În acest dosar, a mai fost acuzat şi omul de afaceri Horia Simu.

Un alt doctorand reclamat de Academia SRI este Toma Vasile Rus, care a scris lucrarea “Criminalitatea organizată - vulnerabilităţi la adresa securităţii naţionale”. Conform CV-ului, Toma Vasile Rus a fost subsecretar de stat în cadrul Ministerului de Interne în 2009, iar în perioada 2008-2009 a ocupat funcţia de șef al Direcției Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR.

Un alt reclamat este şi Pasăre Ionel Claudiu, fost consilier în Ministerul Educaţiei , purtător de cuvânt şi consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi consilier al senatorului Ioan Talpeş. În 2016, a candidat la funcţia de deputat din partea Partidului România Unită, condus de Sebastian Ghiță. Pasăre a obţinut titlul de doctor cu lucrarea "Tendințe și perspective ale conceptelor de securitate ale NATO în plan regional și global".

Pe lista cu sesizări se mai află şi Cătălin Chivu, care fost de două ori șeful Inspectoratului Județean de Poliție Brăila. Acesta a obținut titlul de doctor cu lucrarea intitulată "Penetrarea sistemului național de securitate de către grupările de criminalitate organizată".

Un alt nume sonor care se află pe lista sesizărilor referitoare la suspiciuni este Corina Jîjîie, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție în perioada 2012-2015. Ea a obţinut titlul de doctor cu teza "Prevenirea și combaterea criminalității în domeniul mediului înconjurător".

Anterior, în data de 3 octombrie, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” a transmis la Ministerul Educaţiei opt sesizări referitoare la suspiciuni de plagiat având ca obiect tezele de doctorat elaborate de: Goian Ionel, Șandru Ioan, Țolescu Aurelian Cezar, Naghi Gabriel, Lungu Severin Florian, Oiță Romeo, Cozma Sorin-Gabriel și Gogancea-Vătășoiu Mihai.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22