Acuzatii extinse fata de Oprescu: spalare de bani, abuz in serviciu, grup infractional

Tudor Despina | 26.10.2015

DNA transmite ca a extins acuzatiile fata de Sorin Oprescu pentru spalare de bani, abuz in serviciu si constituire de grup infractional organizat.

Pe aceeași temă

 

In cauza, procurorii anticoruptie au dispus sechestru pe “5/6 dintr-un imobil situat în București, sectorul 1, cu o suprafață utilă totală de 244,19 mp (inclusiv, logie, terasă, loc de parcare la demisol și boxa) și cota parte indiviză ce reprezintă 101,64 mp teren, ambele bunuri aflate în proprietatea lui OPRESCU SORIN MIRCEA, până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei.

 

De asemenea, s-a dispus indisponibilizarea prin sechestru a unui imobil aparținând partenerei de viață a lui OPRESCU SORIN MIRCEA, situat în București, sectorul 1, până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei.

 

La dispunerea acestei măsuri s-au avut în vedere prevederile referitoare la confiscarea extinsă”, transmite DNA intr-un comunicat.

 

Initial, Sorin Oprescu s-a confruntat cu acuzatii de luare de mita. Primarul suspendat al Bucurestiului ramane in arest preventiv in acest dosar, dupa o decizie luata saptamana trecuta de magistratii Tribunalului Bucuresti, decizie care poate fi contestata.

 

TB a respins cererea lui Oprescu de inlocuire a arestului cu o masura mai usoara – arest la domiciliu sau control judiciar.

 

Arestat preventiv in 7 Septembrie, Sorin Oprescu a acuzat de atunci mai multe probleme medicale, el fiind transportat in mai multe randuri la spital pentru investigatii.

 

Potrivit DNA, in perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat si Sorin Oprescu, a infiintat in administratia locala din municipiul Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca anumite contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea primarului trebuiau sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelora, cu titlu de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

 

Pe 5 Septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinta sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brancovenesti, bani care ar proveni, potrivit procurorilor DNA, din acte de coruptie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22