Adevărul: Habarnismul: principalul criteriu de promovare în Guvern

Redactia | 10.01.2019

Habarnismul, principalul criteriu de promovare în Guvern. Ministrul Apărării trage doar cu arma de jucărie, şefa ANAF a picat examenul pentru ANAF.

Pe aceeași temă

Proaspăta şefă a ANAF, craioveanca Mihaela Triculescu, a picat de cinci ori în trei ani examenul oral pentru ocuparea unor funcţii de inspector la Antifraudă, direcţie din cadrul ANAF. S-a întâmplat în perioada 2014-2016.

Ce a recomandat-o pe Triculescu acum pentru şefia ANAF?

Prietenia cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, dar mai ales sfetnicul de încredere al liderului PSD Liviu Dragnea. Mihaela Triculescu a plecat la vârful ANAF direct din funcţia de contabil al unei societăţi aflate în subordinea primăriei Cârcea, o comună situată în apropiere de Craiova. „La Cârcea a ajuns prin primarul Pupăză (n.r. - Valerică Pupăză, edilul PSD al localităţii).

Cu el a vorbit un lider PSD cu influenţă mare şi a primit funcţia. Ca economist, nu are nici pe departe «o vastă experienţă», aşa cum se menţionează în comunicatul Guvernului. În septembrie 2016 şi-a deschis propriul cabinet de insolvenţă, însă nu se poate lăuda că «în ultimii 3 ani», care sunt de fapt 2, «a asigurat managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii», aşa cum se susţine în acelaşi comunicat.

Experienţa în cei doi ani ca practician în insolvenţă se rezumă la câteva firme mici al căror obiect de activitate a fost în mare parte comerţ cu amănuntul, ăsta e adevărul. Este o tipă ambiţioasă, muncitoare, cu mult, mult tupeu. Nu se lasă până când nu face ce-şi propune“, a declarat pentru „Adevărul“, sub protecţia anonimatului, un fost colaborator al Mihaelei Triculescu.

Pici examenul? PSD te face ministru Fotbalist modest, actualul ministru al Sportului, Bogdan Matei, n-a depăşit nivelul ligii a treia. A agăţat ghetele în cui şi a încercat cariera de profesor. Însă examenul de titularizare a fost un „meci“ dificil: la prima încercare, în 2006, Bogdan Matei a luat nota 2,75. A reuşit să ia notă de trecere abia şase ani mai târziu, din a treia încercare.

În 2011, Bogdan Matei s-a înscris în PSD, iar de atunci ascensiunea sa politică nu a mai putut fi oprită. Doi ani mai târziu a ajuns director de şcoală, apoi inspector şcolar în 2016, când a candidat pe listele PSD pentru Senat, pe prima poziţie.

articolul integral, în Adevărul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22