Adrian Sarbu, RETINUT de Parchetul General. Este urmarit penal pentru instigare la evaziune fiscala

T.d. | 02.02.2015

Pe aceeași temă

Adrian Sarbu a fost dus cu mandat, luni seara, la Parchetul General. Sarbu este audiat in dosarul Mediafax, fiind acuzat de evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare, potrivit Realitatea TV. În acest caz trei persoane sunt cercetare în stare de arest, pentru acuzații de evaziune fiscala și spalare de bani. 

Prejudiciul adus statului in acest caz a fost estimat de procurori la 1,5 milioane de euro, iar sumele supuse procesului de spalare a banilor s-ar ridica la suma de aproximativ 10 milioane de euro.

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Adrian Sârbu este acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Potrivit Realitatea TV, Sârbu a refuzat să dea declarații până mâine și a fost reținut pentru 24 de ore.

UPDATE: Adrian Sârbu ar fi fost ridicat de procurori de la o întâlnire cu Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, București, a anunțat B1 Tv.

Adrian Sarbu nu a facut nicio declaratie in fata jurnalistilor.

Potrivit unor surse citate de B1 si Realitatea TV, Adrian Sarbu ar fi urmarit penal pentru evaziune fiscala.

La Parchetul General a ajuns si avocatul lui Sarbu. Potrivit sursei citate, daca Sarbu era audiat in calitate de martor, prezenta avocatului sau nu era necesara.

Dosarul “Mediafax” strange 30 de persoane in cercetari, alte 11 fiind deja arestate.

Mai multi angajati ai Mediafax au fost acuzati de evaziune fiscala si spalare de bani. Procurorii au sustinut ca acestia au creat un sistem de firme-fantoma, prin care au prejudiciat statul cu peste 3,7 milioane de euro, din taxe si impozite neplatite.

Astfel, acestia au creat si aplicat o schema de sustragere de la plata taxelor si impozitelor, implicand constituirea unor societati fantoma pe numele unor persoane lipsite de posibilitati materiale, profitand tocmai de situatia acestora, societati ce au fost antrenate in circuitul comercial astfel alcatuit, potrivit Ziare.com.

Procurorii mai sustineau ca in acest fel compania era protejata, responsabilitatea platii taxelor si impozitelor fiind transferata in sarcina celorlalte societati, impotriva carora se declansau masurile de poprire a conturilor pentru neplata taxelor si executare silita a acestora, proceduri inutile deoarece nu detineau in patrimoniu bunuri sau alte active ce puteau fi executate.

"Persoanele beneficiare ale drepturilor de autor, din care o parte semnificativa erau angajate si la societatile din grup cu contracte individuale de munca, erau determinate de angajatii de la resurse umane sa semneze contracte de cesiune drepturi de autor cu aceste societati, fara a intra in contact direct cu reprezentantii legali, in sensul existentei unor negocieri a clauzelor de contractare a muncii acestora, de termene de livrare a produselor etc", dupa cum au anuntat reprezentantii Parchetului General.

Procurorii mai spuneau ca angajatii erau "pusi in fata faptului implinit ori de cate ori erau chemati la departamentul resurse umane" si semnau documente fara a le citi, ca o simpla formalitate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22