Pe aceeași temă
Unul dintre acestea este Ovidiu Puțura, fost judecător și secretar de stat în Guvernul Ponta, trimis în judecată în aprilie 2015, conform Digi24.ro.
Firma Peer House Communication SRL, specializată în activități de consultanță în domeniul relațiilor publice și al comunicării, a fost înfiinţată de Dragomir, fostul șef în cadrul Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului a SRI, pe structura unei alte firme, Daiman Media SRL.
La început, în februarie 2013, Daniel Dragomir era asociat unic, fondator și administrator al societății care se ocupa cu activități de consultanță și management, inclusiv în domeniul relațiilor publice și al comunicării. Un an și ceva mai târziu, după ce o cooptează în firmă și pe soția sa, Marinela Dragomir, fostul ofiţer SRI schimbă denumire societății în Peer House Communication SRL.
În septembrie 2015, Daniel Dragomir își cesionează acțiunile Ofeliei Alina Puțura, soția lui Ovidiu Puțura, fost judecător și secretar de stat în Ministerul Justiției, trimis cu câteva luni înainte în judecată, de procurorii DNA, pentru dare de mită și trafic de influență.
Potrivit datelor din dosar, Ovidiu Puțura ar fi promis, în noiembrie 2014, judecătoarei Corina Iacob de la Tribunalul Bistrița că o va ajuta ca fiul său să promoveze examenul pentru notari stagiari, în schimbul unei hotărâri favorabile într-un dosar în care era implicată Ofelia Alina Puțura.
Ovidiu Puţura, fusese reţinut de DNA, în 2015, într-un dosar în care era acuzat că a primit drept mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant, după cum transmitea Mediafax.
Potrivit anchetatorilor, Ovidiu Puţura îi spunea judecătoarei Corina Iacob că o va agresa fizic pe o colegă a acesteia dacă nu soluţionează favorabil dosarul soţiei sale, spunând: „Îi dau doi pumni în gură în tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina”, scrie Digi 24.ro.
La câteva luni după ce Ofelia Alina Puțura ajunge să dețină 50% din acțiunile Peer House Communication SRL, în aprilie 2016 mai precis, societatea și-a majorat capitalul social, prin intermediul unor cupoane emise în 1931 de către Regatul României, garantate de statul român și aflate la purtător. Este vorba de 17 cupoane estimate la 77.206.020 de lei, conform evaluării făcute în aprilie 2016 de expertul autorizat Gheorghe Vișoiu.
Este vorba de același Gheorghe Vișoiu trimis în judecată în aprilie 2015 în dosarul ANRP, în care sunt implicați și fostul șef al Agenției Naționale de Integritate Horia Georgescu, și ex-deputații Theodor Niculescu, și Marko Attila.
În acest dosar, Vișoiu a fost acuzat că de DNA că ar fi săvârșit, în calitate de angajat al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, trei infracţiuni de complicitate la abuz in serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, conform HotNews.ro.
Cum a procurat Daniel Dragomir aceste cupoane este o chestiune care sperăm să fie lămurită de DIICOT. Pentru că, în acel moment, se va şti ori vor exista indicii legate de finanţatorii campaniei de denigrare a şefei DNA.
Mai ale că obligațiunile fostului ofiţer Daniel Dragomir s-ar putea să nu valoreze 77.206.020 de lei ( adică, peste 17 milioane de euro), după cum declara Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR.
”Punctul meu de vedere este că acele obligațiuni nu valorează atât de mult. În primul rând, când cumperi ceva, trebuie să știi două lucruri: dacă valorează ceva în sine și în cazul în care ce-ai cumpărat vrei să vinzi, s-ar putea cumpăra mai departe, eventual cu un beneficiu. Din câte știu eu - și aici ar trebui să mai săpați - toate datoriile de acest fel au fost anulate în 1946. Deci teoretic, e posibil ca acele obligațiuni să nu mai aibă nici o valoare. Banca Națională a făcut o analiză, acum mai mulți ani, a valorii actualizate a obligațiunilor emise în diverși ani din trecut, însă asta doar ca valoare statistică, nu ca valoare de tranzacționare reală pe piață. Banca Națională nu poate certifica că cine face o asemenea evaluare trebuie să-și primească suma. Sunt mulți care au venit și pe la mine pe la bancă cu cearșafuri întregi de astfel de hârtii de valoare, dacă ele mai pot fi numite hârtii de valoare”, a declarat Vasilescu, conform romaniacurata.ro.
Potrivit datelor de Ministerul de Finanțe, SC Peer House Communication SRL, societate înregistrată cu un singur angajat, nu ar fi avut, în ultimii trei ani, o situație financiară prea bună.
În 2013, firma a avut o cifră de afaceri netă de 31.111 euro și o pierdere netă de 14.312 euro. Anul următor, în 2014, cifra de afaceri netă crește la 87.251 euro, iar societatea înregistrează un profit net de 30.191 euro. În 2015, cifra de afaceri netă a Peer House Communication cade la 13.285 euro, iar pierderea netă crește la 16.363 euro.
Daniel Dragomir, arestat preventiv miercuri seară, a fost acuzat că ar fi plătit 900.000 de lire sterline firmei israeliene Black Cube pentru spionarea Laurei Codruța Kovesi. Suma i-ar fi fost furnizată lui Dragomir, fost ofițer SRI, de mai multe persoane interesate în denigrarea șefei DNA.
Daniel Dragomir a fost arestat, miercuri seară, (decizia poate fi atacată) pentru constituirea unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată şi instigare la violarea secretului corespondenţei.