Afacerea lui Mazăre pe o plajă exotică din Madagascar si dispărutul Schwartzenberg

E.b. | 12.06.2017

RISE Project scrie ca a urmărit o celebră șpagă românească până în insula Madagascar din sud-estul Africii. Aici, banii au ajuns într-un complex turistic, ridicat pe o plajă exotică ascunsă după o pădure tropicală.

Pe aceeași temă

 

Șpaga a primit-o Radu Măzăre, susțin procurorii, atunci când era primar și călătorea frecvent pe mai multe continente pentru distracție și profit. Ar fi intermediat-o magnatul Elan Schwartzenberg, prieten vechi cu Mazăre și cel care alimenta sistematic contul bancar al acestuia. Colaborarea lor s-a întins peste un deceniu, dar a sfârșit prost când Mazăre a fost săltat de DNA,.

 

Schwartzenberg era deja plecat din țară. Poliția îl caută de un an, dar l-a pierdut, între timp, și pe cel acuzat că a plătit mita: israelianul Avraham Morgenstern, dispărut recent fără urmă.

 

Iată, însă,scrie RISE Project, ce s-a întâmplat cu banii în Madagascar.

 

Niciun străin nu poate să cumpere, ca persoană fizică, pământ în Madagascar, una dintre cele mai exotice destinații turistice de pe mapamond. În Țara Malgașilor, cum mai este cunoscută insula africană, a patra ca mărime din lume, străinii pot doar să închirieze terenuri de la localnici.

 

Așa a făcut și politicianul Radu Mazăre, în urmă cu cinci ani, când încă era primar al Constanței.

 

Pe 24 aprilie 2012, Mazăre a închiriat un teren de aproape 1,8 hectare pe malul Oceanului Indian, în nord-estul insulei. Mai exact, în Andovokonko Bay, localitatea Ankorikahely.

 

Contractul se întinde pe 99 de ani și a fost semnat și de fratele său, Mihai Mazăre, care se ocupa, în paralel, și de înființarea companiei Ocean Dunes SARL – proiectată să ridice un complex turistic pe terenul abia închiriat.

 

 

Mazăre spunea că terenul este al unui trib

 

 

Radu Mazăre a spus atunci că terenul era al unui trib local, iar asta a întârziat semnarea documentelor: “Nu aveau acte pentru pământ. Din cauza asta a durat cam patru luni până când a fost gata. Au dezgropat urnele străbunilor, au măsurat, au intabulat, au trecut terenul prin toate formele legale”. Asta declara Radu Mazăre pe 26 aprilie 2012, la două zile după ce semnase contractul de închiriere

 

RISE Project a descoperit că “tribul” lui Mazăre era, de fapt, un tânăr malgaș cu străbuni în România. Îl cheamă Dorin-Freeman Manahadray și este proprietarul celor 1,8 hectare

 

(...)FINANȚATORUL/ Emilian (Elan) Schwartzenberg, unul dintre pionierii industriei locale de publicitate și fost mogul media, a pus cei mai mulți bani la fundația complexului Mantasaly. Schwartzenberg n-a apărut niciodată, la vedere, în documentele afacerii. Asta pentru că fostul soț al vedetei TV Mihaela Rădulescu l-a folosit ca paravan pe Mihai Mazăre, iar apoi l-a înlocuit cu o companie offshore din Belize, scrie RISE Project.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22