ALDE rămâne fără grup parlamentar în Camera Deputaților după demisia a cinci deputați

Laurentiu Gheorghe | 16.09.2019

Cinci deputați au demisionat din grupul de la cameră al lui Tăriceanu: Ion Cupă, Alexandru Băișanu, Grațiela Gavrilescu, Mihai Niță și Marian Cucșa.

Pe aceeași temă

Aceștia și-au înregistrat demisiile la Biroul Permanent urmând ca acestea să fie anunțate miercuri în plen, transmite Agerpres.

De remarcat că trei dintre aceștia fuseseră excluși vineri într-o ședință ad-hoc a conducerii ALDE, respectiv Gavrilescu, Băișanu și Cupă.

Prin aceste demisii, ALDE nu mai are numărul suficient de membri pentru a beneficia de un grup parlamentar la Camera Deputaților.

Până la aceste demisii, grupul ALDE de la Cameră avea 19 membri, dintre care doar 14 aleși pe lista partidului.

Conform regulamentului, un grup parlamentar se poate înființa și funcționa dacă are în componență minimum 10 membri aleși pe lista aceluiași partid. Ion Cupă, Alexandru Băișanu și Grațiela Gavrilescu sunt deputați și au fost excluși din partid.

Meleșcanu îl atacă pe Tăriceanu

La Senat, Teodor Meleșcanu, nu-l iartă pe Tăriceanu, căruia i-a refuzat înființarea unui nou grup mixt „Democrația”, format din senatori neafiliați ex-ALDE și ex-PSD, însă PSD și noul șef al Senatului, amână o decizie în acest sens

Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că în urma afilierii la grupul ALDE din Senat a membrilor Pro România Adrian Ţuţuianu, Vasile Ilea şi Nicolae Marin, a depus o solicitare la conducerea Senatului pentru înființarea unui grup parlamentar mixt, care să poarte denumirea „Democraţia”.

Solicitarea lui Tăriceanu a fost refuzată de PSD, care a cerut un punct de vedere al comisiei de regulament. Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, i-a răspuns lui Tăriceanu că în Biroul Permanent s-a decis ca înființarea grupului să fie analizată în comisia de regulament.

În replică senatorul ALDE Dorin Bădulescu a declarat de la tribună că este un „abuz” prin refuzul de a se lua act de înființarea grupului întrucât regulamentul Senatului nu vorbește de aprobări, ci doar de un anunț în plen.

Solicitarea lui Tăriceanu a fost amânată până când comisia de regulament va lua o decizie în acest sens.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22