Pe aceeași temă
Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara. La alegerile interne, tensiunile dintre cele două tabere s-au văzut chiar de la intrarea în clădirea unde se desfășura votul. Astfel, punctele de acces erau blocate de agenții de pază ai unei firme contractată de Dănuț Groza, primarul din Sânnicolau Mare și în același timp secretar general al filialei județene, relatează HotNews.ro.
Acest lucru l-a deranjat pe deputatul Claudiu Chira, care a sunat la Poliție, iar un echipaj de Ordine Publică s-a deplasat la fața locului. Oamenii legii au verificat contractul dintre firma de pază și organizatorii evenimentului, și apoi au plecat.
La Timișoara s-a chemat Poliția
„Cei care au drept de vot sunt toți membri PNL cu cotizația la zi care sunt înscriși în programul MyPNL până la 31 decembrie 2020. Din păcate, din cauza unor inadvertențe pe care le vom studia, să vedem cum s-a ajuns aici, unii membri nu figurează în program. Nu este vina nici a conducerii județene, nici conduceiri a organizației municipale, e o chestiune tehnică, care ține de secretariat. De secretariatul organizației Timișoara, care trebuie să asigure conformitatea între deciziile noastre statutare și ceea ce se regăsește în MyPNL. Ținând cont de toate acestea – și vreau să vă spun cu părere de rău că îmi displace atitudinea unor colegi, care face mult rău partidului – nu am altă variantă decât să anulez aceste alegeri, pentru că nu avem garanția că cei care vor vota sunt cei care au drept de vot. Vom discuta în BPJ această situație foarte serioasă și vom organiza alegerile la o dată ulterioară”, a spus Alin Nica, huiduit și el imediat, strigându-se „demisia!”. După acest moment, Nica, dar și candidatul la președinția PNL Timișoara Cosmin Tabără au părăsit Filarmonica, scrie pressalert.ro.
Mai mult, Alin Nica a anunțat că anulează alegerile pentru conducerea PNL Timișoara fiind huiduit de cei prezenți.
La Vaslui, Nelu Tătaru, acuzat că s-a ales președinte prin fraudă
Prim-vicepreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Vaslui, Marius Arcăleanu, a afirmat, vineri, după alegerea lui Nelu Tătaru în funcţia de preşedinte al Organizaţiei judeţene liberale, că scrutinul a fost fraudat de fostul ministru al Sănătăţii, "cu girul prim-ministrului Florin Cîţu”, potrivit Agerpres.
Liberalul a precizat că va contesta aceste alegeri la conducerea naţională a PNL, în conformitate cu reglementările interne ale partidului.
"Mi se pare absolut necesar să prezint ce s-a întâmplat în această, poate, cea mai neagră zi din istoria PNL Vaslui, la Conferinţa Judeţeană de Alegeri.
A fost un proces electoral fraudat, fără măcar a se face eforturi de a masca acest lucru. Şi mai grav de atât, putem spune că această fraudă a fost girată prin prezenţă de către domnul prim-ministru Florin Cîţu. După cum am anticipat acum două zile, gruparea condusă de Nelu Tătaru s-a asigurat că poate controla voturile. Este inacceptabil că buletinele de vot au fost împărţite, încă de la început, în interiorul unei mape care conţinea, de asemenea, şi moţiunea lui Nelu Tătaru. Astfel, nu avem nicio garanţie asupra faptului că buletinele de vot nu au fost falsificate", a susţinut Marius Arcăleanu.
La Sectorul 5, tabăra lui Cîțu a pierdut alegerile
Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu, a pierdut alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran, cel susținut de Ludovic Orban
Cristian Băcanu, susţinător al premierului Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, a pierdut vineri alegerile pentru şefia PNL Sector 5, în faţa lui Dan Meran, informează News.ro. Premierul este membru al acestei filiale, însă nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu. Ludovic Orban a participat la Conferinţa de alegeri, susţinându-l pe Meran.
Cristian Băcanu, până acum preşedinte al PNL Sector 5, a pierdut funcţia la scrutinul care a avut loc vineri. Băcanu a obţinut 180 de voturi, iar Dan Meran 220 de voturi.
PNL Sector 5 este organizaţia din care face parte şi premierul Florin Cîţu, însă acesta nu a fost prezent, fiind plecat în teritoriu.
Conform calendarului stabilit de Consiliul Naţional al PNL, în perioada 1 iunie -15 iulie se desfăşoară Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care aleg conducerile PNL la nivel local.
În perioada 1 iulie-10 august sunt programate conferinţele judeţene de alegeri, la care se aleg conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.
Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie, când urmează să aibă loc Congresul PNL, este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile pentru campania în perspectiva Congresului.