Alertă la granița cu Ucraina din cauza gripei porcine. Kievul a cerut închiderea frontierei

Iulian Popescu | 31.01.2016

Alertă la granița României cu Ucraina din cauza gripei porcine, virus care a provocat până acum moartea a 122 de persoane din țara vecină. În vămile de la frontiera cu Ucraina au fost înființate cabinete medicale speciale pentru a verifica dacă cei intrați prezintă simptomele infectării cu A/H1N1.

Pe aceeași temă

 

Deocamdată nu există restricții în privința traficului de persoane dinspre sau către Ucraina, deși autoritățile ucrainene au cerut închiderea granițelor, potrivit Realitatea TV.

 

Alerta a fost declanșată în județele de la graniță, unde s-au luat măsuri pentru deschiderea unor birouri medicale la vamă și verificarea persoanelor care vin dinspre Ucraina.

 

La Suceava a avut loc sâmbătă o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care a decis înființarea unui punct de asistență medicală la punctul de trecere a frontierei Siret. El va funcționa non-stop pe toată perioada în care va evolua gripa porcină în Ucraina.

 

Sarcina personalului din punctul medical este să supravegheze și să identifice posibilii purtători ai virusului. În cazul în care se identifică persoane care prezintă astfel de simptome, vor fi făcute verificări medicale suplimentare, iar dacă se constată situații în care acestea necesită îngrijiri medicale vor fi duse cu ambulanța spre o secție de boli infecțioase.

 

De asemenea, s-a luat măsura vaccinării întregului personal ce lucrează în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina și instruirea acestuia cu privire la identificarea persoanelor potențial contaminate cu virusul AH1N1.

În plus, au fost solicitate de la Ministerul Sănătății doze suplimentare de vaccin pentru Direcția de Sănătate Publică Suceava.

 

Ministerul Afacerilor Externe român recomandă amânarea călătoriilor în Ucraina dacă situația nu impune o urgență.

În județul Maramureș a fost înregistrat deja un caz de îmbolvărire cu virusul AH1N1. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani, internat acum la spitalul de boli infecțioase din Cluj Napoca, potrivit Realitatea TV.

 

Până pe 28 ianuarie, Ministerul Sănătății din Ucraina a confirmat 122 decese din cauza virusului AH1N1, cele mai afectate zone fiind Kiev, Odesa și Lvov. La Cernăuți au murit 5 persoane.

Din cauza pericolului, școlile din Ucraina au fost închise începând cu 18 ianuarie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22