Ambasadorul Rusiei în România invocă legăturile strânse între dinastiile rusești și cele românești

Redactia | 22.01.2019

„Legăturile dintre dinastiile rusești și românești reprezintă o dimensiune foarte interesantă a relațiilor dintre cele două țări de-a lungul istoriei”, spune Valerii Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România.

Pe aceeași temă

Declarația a fost făcută la inaugurarea expoziției de fotografii „Ultimul țar Romanov”, dedicată familiei împăratului Nicolae al II-lea, care a avut loc sâmbătă, 19 ianuarie, în biblioteca Academiei Române din București, transmite agenția Tass, citată de Rador și preluată de G4Media.ro.

Expoziția Expoziția, care va fi deschisă până pe 23 ianuarie 2019, a fost organizată de către Mănăstirea Sretenskii de la Moscova, Biserica Sfântul Nicolae Tabacu din București și Ambasada Rusiei în România.

„Punctul culminant al acestor legături a fost vizita familiei țariste la Constanța, în ajunul Primului Război Mondial, când s-a discutat de fapt o posibilă căsătorie dintre marea prințesă Olga și prințul Carol, care, mai târziu, a devenit regele Carol al II-lea.” „Nicolae al II-lea, canonizat de Biserica Ortodoxă Rusă, este o figură istorică controversată”, consideră diplomatul. „El nu este atât de mult un politician, cât un martir care și-a păstrat credința, în ciuda suferințelor suportate”.

„Fotografiile prezintă momente diferite ale vieții familiei țariste, dincolo de care se află numeroase activități spirituale în pregătirea acceptării coroanei martirilor”, a spus preotul Mihail (Asmus) de la Biserica Presviataia Bogorodița (Prea Sfânta Născătoare de Dumnezeu) din Krasnoe Selo, de lângă Moscova.

Lecția principală oferită de suferințele țarului este să primim tot ce ne este dat de Dumnezeu, cu răbdare și umilință, cu dorința de a rămâne credincioși lui Dumnezeu până la sfârșitul vieții”.

„În această expoziție, pe care am noi am prezentat-o ​​deja de peste 100 de ori, există trei subiecte principale – viața de familie, slujirea Patriei și îndurarea”, a spus Ieromonahul Ignatii (Șestakov) de la Mănăstirea Sretenskii din Moscova. „Ultimii Romanovi sunt un exemplu al unei adevărate familii creștine”, ceea ce este foarte important astăzi când întreaga lume se confruntă cu o criză a valorilor familiei.”

Expoziția prezintă peste 100 de fotografii, din care multe sunt unice. Expoziția are un al doilea nume – „Romanovii – slujirea țaristă”. În ziua deschiderii, au venit membri ai comunității ortodoxe ruse din București, diplomați și jurnaliști.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22