Ambasadorul SUA Hans Klemm și-a încheiat mandatul: Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-ați primit

Dora Vulcan | 14.12.2019

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, din septembrie 2015, și-a încheiat mandatul și a părăsit sâmbăt dimineață România. El a adresat un mesaj românilor, înainte să părăsească sediul ambasadei.

Pe aceeași temă

”Ambasadorul Hans Klemm şi-a încheiat mandatul şi a părăsit astăzi România.

Mesajul său de rămas bun: „Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi primit peste tot în România. Sărbători fericite tuturor!”, a scris Hans Klemm pe pagina de Facebook a ambasadei, unde a postat o imagine, alături de soția sa, Mari Kano.

***

În aceeași zi, Adrian Zuckerman, un avocat american de origine română, care a emigrat din România alături de părinți, pe când avea doar nouă ani, îi va prezenta ministrului român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, scrisorile de acreditare, devenind următorul ambasador al SUA, la București.

Adrian Zuckerman este un avocat din zona tranzacțiilor imobiliare, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul la New York. El emigrat din România, împreună cu familia, pe când avea doar 9 ani, suficient cât să-și amintească foarte bine experiența românească și momentul plecării din țară.

Zuckerman vorbește fluent limba română.

Confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie, Zuckerman îl înlocuieşte la Bucureşti pe Hans Klemm care a fost ambasadorul SUA în România din septembrie 2015.

La audierea sa din 20 ianuarie în comisia de relații externe a Senatului american. Zuckerman a povestit, însoțit de fiica sa Natalie, căreia a spus că i-a transmis moștenirea românească a familiei, despre momentul părăsirii României și despre foamea, frigul, sărăcia și umilințele îndurate de părinții săi din partea regimului comunist.

El a relatat despre părinții săi, Emil și Aura, precum și despre trecutul familiei sale în România. Tatăl, cu rezultate recunoscute internațional în cercetarea epilepsiei, iar mama cu cercetări în domeniul endocrinologiei.

Părinților său le-au fost confiscate proprietățile și au fost decăzuți din funcțiile academice după ce au făcut cerere de emigrare ca să-i asigure copilului un viitor mai bun.

Au plecat cu fiul lor de nouă ani, doar cu hainele de pe ei, pentru că nu li s-a permis să ia altceva, și cu două batoane de salam, și acelea procurate cu greu.

Toate acestea au fost redate de ”rechinul” Zuckerman - așa cum ne-a fost el livrat de presa de peste ocean - cu memoria copilului de 9 ani, cât avea când au emigrat.

Cu emoție, el a relatat și despre momentul căderii comunismului în România, pe care a spus că l-a urmărit cu sufletul la gură în decembrie 1989, ”o zi la care am sperat întotdeauna, dar nu am crezut că voi trăi să o mai văd vreodată”.

De asemenea, a spus că părinții săi ”au apreciat valorile americane” și au avut permanent credința că doar ”prin muncă grea” poți avea un viitor mai bun” și au prețuit importanța acordată în spațiul american ”libertății de exprimare” și ”respectul maxim acordat libertății și drepturilor individuale”. ”S-au asigurat că voi ști mereu și că îmi voi aminti să apreciez și să trăiesc după aceste principii pentru care ei au luptat din greu”, a spus el.

„Dacă voi fi confirmat, voi continua oferirea sprijinului pentru eforturile notabile împotriva corupției din România”, a mai declarat el în cadrul acelorași audieri.

„Lupta împotriva corupției și sprijinirea independenței judiciare sunt vitale pentru prosperitatea și siguranța României pe termen lung”, a adăugat Zuckerman.

El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obținută la New York Law School (1983).

Președintele american Donald Trump a trimis Senatului, la sfârșitul lunii iulie 2018, nominalizările mai multor oficiali guvernamentali, precum și pentru posturile de ambasadori în Muntenegru - Judy Rising Reinke, în Republica Centrafricană - Lucy Tamlyn și în România - Adrian Zuckerman.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22