Amnesty International acuza modul scandalos in care Austria ii trateaza pe refugiati, mai ales ca este o tara cu resurse

Fara Autor | 14.08.2015

Pe aceeași temă

Amnesty International a acuzat vineri Austria pentru modul scandalos în care-i tratează pe solicitanții de azil din centrul de la Traiskirchen, în condițiile în care deține resursele necesare pentru a le oferi condiții necesare, scrie Agerpres, preluând agenția Reuters.

 

La Traiskirchen, în sud de Viena, sunt cazați aproximativ 2.000 de refugiați care  îndură sub cerul liber, de săptămâni, caniculă sau furtuni, doar la adăpostul unor pături, susține organizația pentru apărarea drepturilor omului.

 

Copiilor refugiați din țări precum Afganistan și Siria nu li se asigură niciun fel de asistență psihologică, iar un bebeluș care suferise o contuzie a fost abandonat lângă un autobuz într-o parcare, sunt câteva dintre cazurile semnalate de raportul Amnesty International.

 

„Ceea ce am găsit este absolut scandalos (...) pentru că drepturile omului sunt încălcate grosolan fără niciun motiv legat de resurse”, a declarat Heinz Patzelt, șeful Amnesty Austria, după publicarea raportului despre Traiskirchen.

 

„Nu este vorba despre faptul că Austria nu poate face față. Austria este incapabilă să se organizeze într-un mod care să țină cont de demnitatea oamenilor”, a continuat el.

 

În replică, Ministrul de Interne de la Viena a declarat că valul de refugiați a creat o situație excepțională și că lucrează la măsuri de îmbunătățire a situației.

 

Austria, o țară cu 8,5 milioane de locuitori, a primit, în primele șase luni ale anului, 28.300 de cereri de azil, mai mult decât numărul total din 2014.

 

„Este posibil să găsim o soluție durabilă doar la nivelul întregii țări și al Europei”, a subliniat ministrul de interne, Johanna Mikl-Leitner, citată de Agerpres.

 

Austria, care a susținut introducerea cotelor obligatorii de distribuire a imigranților între statele UE, va trimite circa 500 de refugiați în țara vecină Slovacia, pentru a elibera presiunea asupra centrului de la Traiskirchen. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22