Pe aceeași temă
"Imobilele sunt spatii comerciale din Bucuresti si au fost adjudecate la valori mai mari decat preturile stabilite de evaluatori. Suma recuperata pana acum la bugetul de stat provine in principal din popriri conturi bancare, popriri ale sumelor datorate de catre terti si valorificarea imobilelor sechestrate”, spune ANAF într-un comunicat remis presei luni.
”Inspectorii structurii de executari silite cazuri speciale din cadrul ANAF vor continua procedurile de valorificare a tuturor partilor sociale la societatile comerciale la care debitorul are calitatea de asociat si a terenurilor si imobilelor detinute de debitor, potrivit legii, prin publicarea anunturilor de licitatie in vederea facilitarii participarii potentialilor ofertanti", mai spun reprezentantii Fiscului.
Prejudiciul total cauzat bugetului de stat ca urmare a încheierii și derulării contractului cadru comercial de închiriere licențe IT din data de 15.04.2004 și a actelor adiționale încheiate în noiembrie 2004 și în anul 2008 se ridică la suma totală de 66.965.343 USD. DNA spune că, din suma totală, 28.776.327 de dolari reprezintă prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii contractului comercial de închiriere de licențe din 15 aprilie 2004, constând în diferența dintre suma plătită de Guvernul României și suma plătită de Fujitsu Siemens Computers companiei Microsoft. Alți 19.370.500 de dolari reprezintă prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii primului actului adițional la contractul comercial de închiriere de licențe. Potrivit DNA, este vorba de întreaga sumă plătită, deoarece nu era necesară extinderea contractului la licențele educaționale. De asemenea, prejudiciul cauzat ca urmare a încheierii actului adițional nr.2/3 la contractul comercial de închiriere de licențe, și care reprezintă diferența dintre suma plătită de Guvernul României și suma plătită de Fujitsu Siemens Computers companiei Microsoft, se ridică la 18.818.516 de dolari, mai susțin procurorii anticorupție.