Andreea Chis, CSM: „Statul paralel”, inventat în Turcia ca să se poată aresta magistrați

Redactia | 14.06.2018

Sintagma „stat paralel” a fost utilizat și în Turcia, după care s-a trecut la arestarea judecătorilor și procurorilor, a spus judecătorul Andreea Chiș, în ședința CSM de joi, cerând luarea imediată în discuție a cererii de apărare a independenței justiției.

Pe aceeași temă

 

 

„Eu votez deschis împotriva solicitării de amânare, mi se pare extrem de important, s-a rostogolit în spaţiul public această sintagmă, că suntem un stat paralel - justiţia -, mesajul acesta de stat paralel a fost folosit în Turcia, unde judecători şi procurori au fost arestaţi, după ce acest limbaj a fost folosit. Nu mi se pare că putem să tolerăm un astfel de limbaj la adresa corpului magistraţilor în general, sau cel puţin a unei părţi nedefinite din corpul magistraţilor", a spus Andreea Chiş în şedinţa plenului CSM, informează Agerpres.

 

Poziția magistratului a fost apărată și de procurorul general Augustin Lazăr care consider că procurorii care instrumentează dosare „ vor să simtă că lucrează independenţi şi sub ocrotirea Consiliului Superior al Magistraturii". 


Asociaţia Forumul Judecătorilor din România (FJR) a trimis luni, la CSM, o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar "faţă de atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive, materializate în discursurile unor lideri politici din data de 9 iunie, respectiv data de 10 iunie". 

Potrivit unui comunicat al FJR este necesară intervenţia "neîntârziată" a CSM, în calitate de garant al independenţei justiţiei, pentru "a stopa atacurile fără precedent la adresa judecătorilor şi procurorilor".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22