Andronescu: Mi se pare inacceptabil ca școlile doctorale ale SRI și Poliției să mai funcționeze

Laurentiu Gheorghe | 13.03.2019

Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, a acceptat că acorde jurnalistei Emilia Șercan un amplu interviu, din care n-au lipsit întrebările incomode despre starea învățământului românesc.

Pe aceeași temă

În interviul publicat de PressOne.ro, un subiect principal l-a reprezentat metodologia de evaluare a celor 214 școli doctorale din țară. Deși metodologia fusese adoptată pe 1 noiembrie 2018, rezultat a unui an de consultări cu toți actorii importanți din învățământul, Ecaterina Andronescu a schimbat-o imediat după ce a fost numită în funcție.

De ce a fost necesară această schimbare, a întrebat-o Emilia Șercan, mai ales că noua metodologie a fost elaborată în mod netransparent și redactată doar în trei luni. Totuși, procesul de evaluare nu va demara prea curând. Criteriile impuse de Ecaterina Andronescu sunt contestate de Consiliul Național al Rectorilor, de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), precum și de mai multe universități.

Ministrul Educației susține că a fost necesară schimbarea metodologiei de evaluare a școlilor doctorale pentru că nu existau criterii suficient de clare. Iar școli doctorale ca cele de la SRI și Poliție, Andronescu spune că i se pare inacceptabil ca ele să mai existe.

Despre subiectele abordate pe larg în interviu precum plagiatele în tezele de doctorat, rectorii care s-au suspendat din funcţie pentru a obține un al treilea mandat sau acreditarea programelor de studii de către Registrul Național al Calificărilor din Învățământul Superior (RNCIS), puteți citi pe Pressone.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22