Andronic, la instanță: un microfon, în priză la guvern, în 2008. Judecătorul îl ironizează

Dora Vulcan | 30.01.2018

Dan Andronic, fost consilier al lui Tăriceanu, în perioada în care acesta era premier, spune că în 2008 a fost găsit un microfon într-una din prizele de la Palatul Victoria, lucru pe care l-ar fi aflat de la Dorin Marian care i-a indicat locul și i-a făcut semn către priza în cauză.

Pe aceeași temă

 

 

 

Declarația a fost făcută de Dan Andronic, patron al cotidianului Evenimentul zilei, în fața instanței, în timpul audierilor din dosarul de mărturie mincinoasă al fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, acum șef al Senatului și colider (ALDE) al coaliției de guvernare.

 

 

În sală, Dan Andronic le-a spus judecătorilor că s-a întâlnit cu Dorin Marian în biroul său de la Palatul Victoria, unde i-ar fi arătat un microfon găsit într-o priză.

 

 

Acesta este momentul în care Andronic a fost întrerupt de preşedintele completului de judecată, Constantin Epure, care l-a întrebat ironic:

 

 

"Sunt la modă microfoanele găsite în priză. Cât de mare era?". 

 

 

"Cam de aceeaşi mărime", a răspuns Dan Andronic, făcând aluzie la microfonul găsit de ministrul de Interne, Carmen Dan, relatează Agerpres.

 

 

"Ştiţi şi mărimea celuilalt?", l-a mai întrebat magistratul, fără ca Andronic să mai răspundă.

 

 

 

Ideea microfonului găsit în biroul de la Palatul Victoria a fost reluată de Dan Andronic şi la ieşirea din sala de judecată.

 

 

"Cred că era microfon, nu am stat să-l verific. Atârna dintr-o priză în biroul lui Dorin Marian. Atunci mi-a zis că i-a chemat pe cei de la (...) nu ştiu de unde, să scoată tot ce avea pe acolo. Cred că se întâmpla în 2008, când a fost numit şeful Cancelariei primului-ministru. A zis: 'Am umblat la o priză şi a căzut un microfon'. Nu am elaborat, m-am amuzat de poveste şi atât. Să ştiţi că microfoanele au funcţionat întotdeauna", a spus Andronic.

 

 

 

 

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului.

 

Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare privind retrocedarea nelegală a unei suprafeţe din pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

 

Procurorii afirmă că Tăriceanu a susţinut în mod nereal că nu a avut cunoştinţă despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafeţe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) şi Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaţilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi şi a altor persoane în procedurile de retrocedare şi nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

 

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că a mai făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului şi nu a spus tot ce ştie despre relaţia cu inculpaţii Tal Silberstein, Dan Andronic şi Remus Truică, despre întâlnirile şi discuţiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacţionarea imobilelor menţionate şi modalitatea de dobândire şi valorificare a bunurilor revendicate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22