Pe aceeași temă
“Solutiile pe care le avem sunt cele legale: prima – vom ataca la ICCJ decizia Parchetului. (…) Este vorba despre aceiasi trei procurori care au decis clasarea dosarului in 2009. Ei nu mai aveau ce cauta in Parchetul General dupa 2009”, a spus Teodor Maries, citat de Agerpres.
Mai mult, el a aratat ca va cere mediere in acest dosar din partea presedintelui Klaus Iohannis: “precedent exista, a facut-o Traian Basescu, (…) nu ma indoiesc ca domnul Iohannis nu va face la fel”, a aratat Maries.
"Primul lucru pe care il fac - zambesc. (...) Nu pot decat sa zambesc, este sigur un zambet trist. Nu pot sa cred ca au avut capacitatea intelectuala, si cred ca cu celelealte capacitati nu stau bine, sa inchida dosarul Revolutiei, in care exista mult mai multe decizii CEDO decat in dosarul Mineriadei, pe care l-au redeschis.
Cu certitudine, Asociatia 21 Decembrie va ataca decizia la Inalta Curte si este o umilinta pe care o administreaza probabil in razbunare pentru faptul ca defileaza la Parchet toti criminalii din Mineriada. Va spun ca sunt aceeasi cu cei din Revolutie si ca atare poate este o ultima zvacnire si o ultima razbunare", a continuat presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989.
Este vorba despre dosarul 11/P/2014 ce priveste fapte comise in contextul evenimentelor din Decembrie 1989 care au avut ca rezultat decesul, ranirea, lipsirea de libertate a unor persoane si distrugerea unor bunuri, transmite Parchetul ICCJ.
In celelalte dosare, mai arata Parchetul, au fost dipuse solutii de netrimitere in judecata dupa ce au fost constatate “cauze care au impiedicat punerea in miscare a actiunii penale”.