Augustin Lazar: Procurorii vor apara in continuare ordinea de drept. Situatia e sensibila

Redactia | 11.07.2018

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a declarat la sediul CSM, unde s-a discutat continuarea activitatii fostei sefe a DNA Laura Codruta Kovesi, ca procurorii sunt ingrijorati in legatura cu situatia generata, dar asta nu-i impiedica sa apere in continuare ordinea de drept. Potrivit deciziei CSM, Kovesi va activa ca procuror la DIICOT Sibiu.

Pe aceeași temă

 

"Deciziile Curtii Constitutionale sunt obligatorii si trebuie puse in executare. Procurorii sunt ingrijorati in legatura cu situatia care s-a generat, dar aceasta ingrijorare nu-i impiedica sa-si indeplineasca rolul pe care-l au pentru apararea ordinii de drept. Este o situatie sensibila pe care o vedem in jurul nostru, nu trebuie sa o descriu eu. Azi, Sectia pentru procurori va decide unde-si va desfasura activitatea (Laura Codruta Kovesi n.red.) . In continuare, vom vedea un procuror cu nivel de experienta considerabila in DNA", a declarat procurorul general, potrivit ziare.com.

 

Lazar a mai afirmat ca viitorul procuror-sef al DNA va avea o misiune sensibila.

 

"Viitorul sef DNA va avea o misiune sensibila, care il va provoca sa-si arate nivelul de expertiza si contributia pe care el o poate aduce la cresterea increderii in institutie. Asa ne-am gandit atunci cand am luat decizia de a o delega pe doamna Jurma in functia de procuror-sef pentru ca e un procuror experimentat, e un diplomat al Ministerului Public, este vicepresedinte al retelei internationale anti-coruptie din Europa si e cunoscuta atat la nivel european, cat si la nivel intern.

 

E un procuror echilibrat, care nu trebuie sa exceleze in anchete pentru ca sunt anchetatori. Ceea ce se reproseaza public acum activitatii DNA nu e in niciun caz incisivitatea si anchetele pe care le face. Sunt destui care sa faca anchete. Trebuie sa fie si procurori care sa asigure echilibrul, sa ia niste masuri intelepte in acest moment sensibil".

 

Cat despre o presupusa recomandare a Ancai Jurma facuta de Laura Codruta Kovesi, Lazar a spus ca "procesul decizional apartine procurorului general, nu a altcuiva".

 

Augustin Lazar a explicat si de ce crede ca e nevoie pentru ca DNA sa-si recapete credibilitatea. "Exact ce v-am spus. O contributie pe care trebuie sa o aiba procurorul care a fost delegat si care trebuie sa arate ca are capacitatea de a echilibra lucrurile atat in interior, cat si de avea un bonus de credibilitate externa".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22