Pe aceeași temă
Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat pentru HotNews.ro, că deși miniștrii propuși de Dăncilă mai sunt membri ALDE, cei trei „nu aduc cu ei partidul la gyernare” pentru că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a decis ruperea coaliției cu PSD. Aceștia dacă nu au acceptul conducerii ALDE, pot fi „luați în considerare ca persoane particulare”, a explicat Zegrean/
„ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului”, a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".
PSD susține că din moment ce trei parlamentari de la ALDE au acceptat să revină în Guvern, iar unul să fie susținut pentru șefia Senatului, înseamnă că în ciuda deciziei luate de conducerea partidului coaliția funcționează în continuare, astfel că nu s-a schimbat compoziția politică și o simplă remaniere numai trebuie supusă votului în parlament.