Augustin Zegrean: Dăncilă trebuie să meargă în Parlament pentru remanierea guvernamentală

Laurentiu Gheorghe | 12.09.2019

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, consideră că premierul Dăncilă trebuie să obțină aprobarea Parlamentului pentru remaniere, pentru că s-a schimbat compoziția politică a Guvernului

Pe aceeași temă

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat pentru HotNews.ro, că deși miniștrii propuși de Dăncilă mai sunt membri ALDE, cei trei „nu aduc cu ei partidul la gyernare” pentru că partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a decis ruperea coaliției cu PSD. Aceștia dacă nu au acceptul conducerii ALDE, pot fi „luați în considerare ca persoane particulare”, a explicat Zegrean/

„ALDE ca partid a plecat de la Guvernare. Nu poți să spui că au fost susținuți de ALDE, pentru că ALDE strigă pe toate cărările că nu mai susține Guvernul. Ei pot fi luați în considerare ca persoane particulare. Atunci nu se îndeplinește condiția prevăzută de articolul 85 referitoare la schimbarea compoziției politice a guvernului. Și președintele va putea spune iar: mergeți la Parlament, pentru că Parlamentul trebuie să vă aprobe în situația asta. Vă spuneam că ALDE trâmbițează peste tot că nu susține guvernul. Chiar dacă aceste persoane au fost membri ALDE sau mai sunt încă membri ALDE ei nu aduc partidul cu ei la Guvernare. Dna prim-ministru trebuie să meargă la Parlament să obțină aprobare pentru această remaniere, pentru că ea presupune schimbarea compoziției politice a Guvernului”, a declarat, pentru HotNews.ro, Augustin Zegrean.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a decis nominalizarea unor reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile lăsate vacante după ce Călin Popescu Tăriceanu a decis retragerea partidului de la guvernare. Ea a susținut că a luat această decizie "pentru interesul României".

PSD susține că din moment ce trei parlamentari de la ALDE au acceptat să revină în Guvern, iar unul să fie susținut pentru șefia Senatului, înseamnă că în ciuda deciziei luate de conducerea partidului coaliția funcționează în continuare, astfel că nu s-a schimbat compoziția politică și o simplă remaniere numai trebuie supusă votului în parlament.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22