Barna: Cioloș nu va candida pe listele USR la alegerile europarlamentare. Este o alianță electorală

Redactia | 08.12.2018

Președintele USR a declarat că este exclus ca Dacian Cioloș să candideze pe listele USR la europarlamentare și că negocierile sunt pentru o listă comună, dacă MRÎ va deveni „vehicul politic”.

Pe aceeași temă

”Nu se pune problema ca Dacian Cioloș să participe pe listele USR, subiectul de discuție este acela al unei alianțe electorale care să genereze o listă comună cu care să participăm la alegeri (…) Așteptăm ca și Mișcarea România Împreună să devină vehicul politic și vom vedea în momentul acela care va fi cea mai bună opțiune pe termen scurt și pe termen lung”, a declarat Barna la finalul Comitetului Politic al USR, care a validat lista partidului pentru alegerile europarlamentare de anul viitor, relatează G4Media.ro.

Liderul USR a precizat că decizia privind alianța cu partidul lui Cioloș va fi luată cel mai probabil în ianuarie 2019 și că formațiunea sa poartă discuții cu fostul premier de două – trei ori pe lună.

Potrivit lui Barna, USR și-a propus ca anul viitor să ajungă la 20.000 de membri şi 800 de filiale, în condițiile în care în prezent formațiunea contabilizează aproximativ 7.000 de membri și 260 de organizații teritoriale.

Uniunea Salvaţi România şi-a prezentat, pe 29 noiembrie, lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, în fruntea acesteia aflându-se deputatul Cristian Ghinea şi consilierul local Sector 1 Clotilde Armand. Următoarele poziții sunt ocupate de Nicolae Ștefănuță, Vlad – Marius Botoș, Vlad Gheorghe, Naomi Reniuț Ursoiu și Radu Ghelmez.

Peste 80 de membri USR s-au înscris în cursa internă pentru stabilirea candidaților la europarlamentarele din 2019. USR și-a desemnat candidații în urma votului tuturor membrilor, o practică extrem de rar întâlnită printre partidele politice din România. Votul s-a desfășurat printr-un sistem electronic, on-line, securizat și verificabil.

Potrivit ultimului sondaj de opinie, realizat de IMAS în luna noiembrie, USR a crescut la 14,8% în intențiile de vot, în vreme ce MRÎ, formațiunea fondată de Dacian Cioloș, înregistrează 8,2% din opțiunile românilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22