Barna, reconfirmat la conducerea USR de mai mulți membri de partid decât l-au ales președinte

Dora Vulcan | 20.11.2019

Președintele USR Dan Barna a fost reconfirmat la conducerea partidului după un scrutin intern care a durat cinci zile și pe care chiar el l-a cerut după eșecul din primul tur al prezidențialelor.

Pe aceeași temă

7.189 de membri USR consideră că Dan Barna nu trebuie să își dea demisia de la conducerea USR, din totalul de 9.654 de membri care au votat electronic în cele cinci zile ale consultării interne declanșate vineri.

La începutul lunii septembrie, Dan Barna a fost reales președinte al USR pentru un mandat de patru ani, tot prin vot electronic. În cadrul scrutinului online, desfășurat în perioada 1-5 septembrie, au votat 9.314 membri ai formațiunii, iar Dan Barna a obținut 6.097 din voturi, însemnând 65.75%. Așadar, la votul de reconfirmare, Barna a fost votat chiar de mai mulți membri ai USR decât cei care l-au votat președinte al partidului.

Aceștia au răspuns negativ la întrebarea „Considerați că Dan Barna ar trebui să își dea demisia de la conducerea USR?”.

24% au votat pentru și 74,4% au votat împotrivă. Votul a avut loc online.

”Mulțumesc din nou colegilor pentru încredere, voi continua să lupt cu toată energia pentru întărirea partidului. Mă bucur că au votat chiar mai mulți membri decât la alegerile din septembrie, asta înseamnă că mecanismele interne ale partidului funcționează. Consultarea a fost o parte din procesul intern de analiză a alegerilor prezidențiale, am discutat și cu liderii din partid, concluzia este aceea că trebuie să strângem rândurile. Avem de pregătit alegeri locale și parlamentare și guvernarea. Nu am intrat în această cursă cu gândul că abandonăm la primul obstacol”, a declarat Dan Barna, după ce a aflat rezultatul votului.

În interiorul partidului scrutinul a fost boicotat de mai multe filiale ale căror lideri au fost nemulțumiți de intenția lui Barna de a supune la vot dacă partidul îl mai vrea președinte.

Printre organizațiile care au boicotat scrutinul se numără organizația Iași, condusă de Cosette Chichirău și organizația Cluj, condusă informal de un alt lider care îl contestă pe Barna, senatorul Mihai Goțiu, scrie site-ul Digi 24.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22