Băsescu: Nu există niciun angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament cu Securitatea

Laurentiu Gheorghe | 12.05.2019

Traian Băsescu a spus, sâmbătă, referitor la faptul că CNSAS l-a trimis în judecată pentru colaborare cu Securitatea, că niciodată nu va fi găsit un angajament de-al său pentru că nu a semnat așa ceva.

Pe aceeași temă

„Eu voi merge în instanță atunci... nu știu despre ce este vorba, eu am primit vreo cinci adeverințe din astea cu ocazia altor candidaturi. În 2002 m-au invitat să lămuresc niște lucruri și m-aș fi bucurat dacă mă invitau acum. (...) M-aș fi bucurat ca lămuririle pe care le dau eu să fie anexate la dosar, dar vom vedea”, a declarat Băsescu, la România TV.

El a insistat că nu știe ce conține dosarul înaintat de CNSAS instanței, dar cu siguranță nu va fi găsit un angajament de colaborare cu securitatea: ”Vă garantez eu că niciodată nu va fi găsit un angajament pentru că niciodată nu am semnat un angajament. Nu aș vrea să acopăr campania și intrând în dezbatere pe acest subiect să generez prejudicii PMP-ului”.

Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a decis, la ședința de joi, transmiterea către instanța de contencios a unei acțiuni pentru a fi stabilită calitatea de colaborator al Securității pentru Traian Băsescu.


Surse din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au precizat că acţiunea a fost înaintată la secția de contencios a Curții de Apel București.


Într-un comunicat transmis presei joi, CNSAS arată aceste informații, fără a fi precizat însă numele persoanei în cauză: „Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană”.

Traian Băsescu deschide lista PMP pentru alegerile europarlamentare, iar legea prevede verificarea candidaților. CNSAS nu mai poate da verdicte de colaborare cu securitatea, ci este obligat să trimită dosarele instanței de judecată, singura care se poate pronunța.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22