Pe aceeași temă
Conform sursei citate, Basescu a cumparat un teren în Aleea Privighetorilor 86, cartierul Băneasa, in 2000, când abia devenise primarul Bucurestiului, cu bani a caror provenienţa nu ar putea fi justificata, susţine procuroarea Iordache. În aceeaşi zi, la acelaşi notar, omul de afaceri Costel Căşuneanu a cumpărat un teren învecinat, cu o suprafaţă similară, la un preţ de 3 ori mai mare, considerat preţul pieţei. In 2002, Băsescu a vandut terenul către Gabriela Blaj din Oituz, cumnata şi asociata omului de afaceri Costel Căşuneanu, acesta dand si banii pentru tranzactie, prin transfer bancar. In luna octombrie a aceluiasi an, Basescu a cumparata o vilă situată pe Şoseaua Bucureşti Ploieşti 137 B, cu 280 de mii de dolari. Potrivit procuroarei, banii ar fi fost achitaţi în numerar, iar provenienţa nu ar fi fost justificată, avându-se în vedere că în acea perioada din conturile familiei Băsescu de la BCR, ING şi RBS Bank nu ar fi fost retrase sume de bani.
UPDATE: Basescu a reactionat la informatiile aparute in spatiul public pe aceasta tema: "Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz."
Urmarirea penala a lui Traian Basescu ar fi fost inceputa pe 13 aprilie de procuroarea Elena Iordache de la Secţia de Urmarire penala si criminalistica a Parchetului General. In 14 aprilie, poliţistii ar fi mers acasa la Traian Basescu si l-au înstiinţat de punerea sub învinuire.
Basescu urma sa fie chemat astazi la Parchet pentru a i se aduce în mod oficial la cunostiinţa calitatea de suspect, dar acest moment a fost amanat.
Dosarul a pornit de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, catre Oficiul de combatere a spalarii banilor.
Cititi integral pe Romaniacurata.ro