Pe aceeași temă
Referindu-se la la magistraţii care au ieşit în faţa instituţiilor în care lucrează pentru a protesta faţă de aceste proiecte, Bădălău a spus, conform Agerpres: "Magistraţii nu au voie, prin lege, să protesteze. Au ieşit în faţa sediilor. Aşa cum vă spuneam, este o lege care încă nu e finalizată. Atunci, pentru ce protestează? Amendamentele sunt nişte proiecţele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaţilor, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există şi la Senat. Să manifestăm preventiv nu mi se pare normal".
Întrebat ce le transmite celor care au protestat în Piaţa Victoriei, Bădălău a spus: "Să citească proiectele de lege şi să nu manifeste şi să discute pe nişte proiecte, ci să vadă că până la final, cu siguranţă, vor fi nişte legi foarte bune pentru societatea românească. Dar cred că sunt şi influenţaţi şi am urmărit câteva declaraţii ale dânşilor care nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în substanţa legii".
Bădălău a explicat că majoritatea parlamentară nu a comunicat opiniei publice modificările pentru că "aceste proiecte sunt în faza de dezbatere".
"Senatul e Cameră decizională şi până la sfârşit la Senat poate să aibă alt sens. (...) În stradă, democratic, se exprimă o opinie. Părinţii acestor legi sunt cele două Camere ale Parlamentului. (...) Printr-o lege nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar noi încercăm să-i mulţumim pe majoritatea oamenilor cu legile astea. Au fost foarte multe amendamente. Unele bune, altele rele. Am văzut că în media s-au discutat unele amendamente, cu toate că ele erau respinse şi nu aveau nicio soluţie. Tot felul de aberaţii", a adăugat luni Bădălău la Parlament.