Bădălau, supărat pentru că magistraţii protestează faţă de modificarea legilor Justiţiei

E.b. | 18.12.2017

Niculae Bădălău, preşedintele executiv al PSD, a declarat că nu i se pare normal ca magistraţii să protesteze faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei, afirmând că acestea pot suferi modificări în parcursul legislativ.

Pe aceeași temă

Referindu-se la la magistraţii care au ieşit în faţa instituţiilor în care lucrează pentru a protesta faţă de aceste proiecte, Bădălău a spus, conform Agerpres: "Magistraţii nu au voie, prin lege, să protesteze. Au ieşit în faţa sediilor. Aşa cum vă spuneam, este o lege care încă nu e finalizată. Atunci, pentru ce protestează? Amendamentele sunt nişte proiecţele mai mici care sunt sau nu aprobate. Inclusiv la Camera Deputaţilor, colegii mei de partid au depus amendamente care au fost respinse. Posibilitatea asta există şi la Senat. Să manifestăm preventiv nu mi se pare normal".

 

Întrebat ce le transmite celor care au protestat în Piaţa Victoriei, Bădălău a spus: "Să citească proiectele de lege şi să nu manifeste şi să discute pe nişte proiecte, ci să vadă că până la final, cu siguranţă, vor fi nişte legi foarte bune pentru societatea românească. Dar cred că sunt şi influenţaţi şi am urmărit câteva declaraţii ale dânşilor care nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în substanţa legii".

 

Bădălău a explicat că majoritatea parlamentară nu a comunicat opiniei publice modificările pentru că "aceste proiecte sunt în faza de dezbatere".

 

"Senatul e Cameră decizională şi până la sfârşit la Senat poate să aibă alt sens. (...) În stradă, democratic, se exprimă o opinie. Părinţii acestor legi sunt cele două Camere ale Parlamentului. (...) Printr-o lege nu poţi mulţumi pe toată lumea, dar noi încercăm să-i mulţumim pe majoritatea oamenilor cu legile astea. Au fost foarte multe amendamente. Unele bune, altele rele. Am văzut că în media s-au discutat unele amendamente, cu toate că ele erau respinse şi nu aveau nicio soluţie. Tot felul de aberaţii", a adăugat luni Bădălău la Parlament.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22