Bubuie nervii în PSD: Șerban Nicolae a demisionat de la conducerea Comisiei Juridice din Senat

Laurentiu Gheorghe | 01.09.2020

Șerban Nicolae și-a dat demisia din Comisia Juridică a Senatului și implicit și de la șefia acesteia. Senatorul PSD este nemulțumit că se amână alegerea ca președinte al Senatului.

Pe aceeași temă

Conform Antena 3, care a anunțat demisia lui Nicolae, acesta le-a scris colegilor pe un forum intern că nu mai vede nicio justificare pentru amânarea alegerii președintelui Senatului, având în vedere că de marți a început o nouă sesiune parlamentară ordinară, iar Robert Cazanciuc rămâne președinte interimar. Nominalizarea finală trebuie aprobată de CExN al PSD, actualul Consiliu Politic Național, însă de când s-a schimbat conducerea partidului, Șerban Nicolae se simte marginalizat.

În luna februarie, grupul PSD l-a propus pe Șerban Nicolae pentru șefia Senatului, funcție considerată a fi a doua ca importanță în stat, post rămas vacant după demisia lui Teodor Meleșcanu (ALDE), în urma unei decizii a Curții Constituționale.

În prezent, Robert Cazanciuc (PSD) este președinte interimar al Senatului, după ce în aprilie a preluat atribuțiile de la Titus Corlățean (PSD).

Șerban Nicolae face parte din gruparea internă din PSD care se opune liderului Marcel Ciolacu, el spunând ieri după eșecul moțiunii de cenzură că este „o mare și nescuzabilă rușine” pentru partid.

Șerban Nicolae, un apropiat al fostului șef al PSD, Liviu Dragnea, s-a făcut remarcat la conducerea Comisiei Juridice prin inițiativele care au vizat îngrădirea independenței justiției prin schimbările aduse organizării sistemului judiciar.

De remarcat că azi a avut loc ședința Biroului permanent al Senatului, unde social-democrații dețin o majoritate confortabilă, dar PSD nu a nominalizat candidat pentru președinte, post vizat de Șerban Nicolae.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22