Pe aceeași temă
Conform Antena 3, care a anunțat demisia lui Nicolae, acesta le-a scris colegilor pe un forum intern că nu mai vede nicio justificare pentru amânarea alegerii președintelui Senatului, având în vedere că de marți a început o nouă sesiune parlamentară ordinară, iar Robert Cazanciuc rămâne președinte interimar. Nominalizarea finală trebuie aprobată de CExN al PSD, actualul Consiliu Politic Național, însă de când s-a schimbat conducerea partidului, Șerban Nicolae se simte marginalizat.
În luna februarie, grupul PSD l-a propus pe Șerban Nicolae pentru șefia Senatului, funcție considerată a fi a doua ca importanță în stat, post rămas vacant după demisia lui Teodor Meleșcanu (ALDE), în urma unei decizii a Curții Constituționale.
În prezent, Robert Cazanciuc (PSD) este președinte interimar al Senatului, după ce în aprilie a preluat atribuțiile de la Titus Corlățean (PSD).
Șerban Nicolae face parte din gruparea internă din PSD care se opune liderului Marcel Ciolacu, el spunând ieri după eșecul moțiunii de cenzură că este „o mare și nescuzabilă rușine” pentru partid.
Șerban Nicolae, un apropiat al fostului șef al PSD, Liviu Dragnea, s-a făcut remarcat la conducerea Comisiei Juridice prin inițiativele care au vizat îngrădirea independenței justiției prin schimbările aduse organizării sistemului judiciar.
De remarcat că azi a avut loc ședința Biroului permanent al Senatului, unde social-democrații dețin o majoritate confortabilă, dar PSD nu a nominalizat candidat pentru președinte, post vizat de Șerban Nicolae.