Bucureştenii, prea puţin preocupaţi de ecologie. În containerele de gunoi selectiv se strâng în medie 2-5 tone de deşeuri lunar

Fara Autor | 17.04.2013

Pe aceeași temă

Containerele destinate colectării gunoiului selectiv, amplasate în diferite zone ale Capitalei, reuşesc să adune lunar, în medie, 2-5 tone de deşeuri, susţin autorităţile locale.

 

Potrivit acestora, containerele sunt eficiente, dar sunt probleme cu întreţinerea lor din cauza vandalizărilor repetate la care ele sunt supuse de oamenii străzii.

În peste 180 de puncte ale sectorului 2, containerele adună circa 15-20 tone/lună de deşeuri, în sectorul 4 se strânge hârtie/carton - 2,2 tone, plastic/PET - 3 tone şi sticlă - 4 tone, iar în sectorul 6 se colectează lunar hârtie carton - 20 tone, 10 tone - deşeuri menajere, PET- 5 tone, 5 tone alte deşeuri, sticlă - 3 tone şi o tonă alte deşeuri.

Responsabilul firmei de salubrizare din sectorul 2, Maria Mohan, a declarat miercuri că aceste containere sunt şi ţinta oamenilor străzii care le vandalizează şi uneori le dau foc.

"Aceste igloo-uri, cum le spunem noi, sunt eficiente pentru că strângem o cantitate importantă de deşeuri, dar sunt şi situaţii când ele sunt vandalizate şi răsturnate de oamenii străzii, golindu-le de cartoane sau diverse obiecte (...). Au fost situaţii când ele au fost chiar incendiate. Din păcate, sunt aruncate uneori în aceste containere deşeuri menajere, ceea ce nu este în regulă. Avem însă grijă să trimitem gunoiul strâns din ele la staţia noastră de sortare, pentru reciclare", a explicat Mohan.

Totuşi, ea a arătat ca sunt şi zone unde colectarea selectivă se face normal, dând exemplu cartierul Floreasca.

Potrivit edililor de la sectorul 4, există persoane care folosesc frecvent aceşti recipienţi respectând cu stricteţe inscripţiile acestora, fapt ce conduce la diminuarea cantităţilor, dar mai ales al volumului de deşeuri menajere. Au fost şi situaţii în care nu au fost respectate inscripţiile recipienţilor, amestecându-se astfel tipurile de deşeuri, dar mai există şi situaţii în care se depozitează deşeuri menajere direct în recipienţi sau lângă aceştia.

În prezent, în sectorul 6 sunt 103 puncte de colectare selectivă pe domeniul public. Pe raza sectorului sunt amplasaţi recipienţi de colectare selectivă a deşeurilor în 31 de locaţii. Autoritatea locală susţine că există firme care achiziţionează de la populaţie deşeuri reciclabile, iar din această cauză există persoane care au ca ocupaţie sustragerea de deşeuri reciclabile din containere.

Sursa: AGERPRES

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22