Pe aceeași temă
Proiectul bugetului de stat pe anul 2021 a fost transmis Parlamentului spre dezbatere şi aprobare. Liberalii ar dori ca adoptarea bugetului de stat să se facă vineri, 26 februarie. În cazul în care nu va fi posibil, atunci ședința pentru adoptarea bugetului pe acest an ar putea avea loc luni, 1 martie.
Potrivit procedurii, după ce bugetul ajunge la Parlament, deputații și senatorii vor au la dispoziție câteva zile pentru a depune amendamente, după care bugetul este dezbătut în comisiile de specialitate și mai apoi în plen, urmând ca într-o ședință reunită parlamentarii să voteze bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale.
Social democrații au anunțat deja că vor depune mii de amendamente la buget.
Sorin Grindeanu a prezentat, într-o conferinţă de presă, „alternativa PSD” la legea bugetului propusă de Guvernul Florin Cîţu, susţinând că diferenţa între viziunea social democraţilor şi cea a Coaliţiei de la guvernare constă în creşterea gradului de colectare a taxelor, prin combaterea evaziunii, recuperarea arieratelor şi creşterea bazei de impozitare.
Luni, liberalii au stabilit într-o ședință a conducerii că nu vor depune niciun amendament pentru a nu pune presiune pe buget. În ședința Biroului Executiv al PNL s-a decis cu unanimitate de voturi să nu se vină cu niciun amendament din partea parlamentarilor liberali pentru a nu crește deficitul de 7,16%. Același lucru îl vor face și partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR.
Înaintea ședinței, premierul a precizat că doreşte un calendar accelerat pentru adoptarea în Parlament a proiectului bugetului de stat pe acest an.
Birourile reunite ale celor două camere au stabilit pentru ora 15:00 o ședință în care va fi aprobat calendarul adoptării bugetului.