Pe aceeași temă
CCR a constatat luni existenta unui conflict juridic de natura constitutionala între Guvern si Ministerul Public, afirmând prin vocea președintelui său, fostul deputat PSD; Valer Dorneanu, că Ministerul Public a perturbat buna activitate a guvernului.
„Depinde și dacă CCR nu imixtionează prin această afirmație, eu nu am văzut comunicatul. Este posibil ca și CCR să imixtioneze în actul de justiție.
Dacă există suspiciunea rezonabilă că anumite persoane săvârșesc infracțiuni chiar și prin acte de legiferare aceste aspecte trebuie lămurite de către organele de urmărire penală.
Nu am văzut comunicatul și mă feresc să fac comentarii”, a spus judecătorul Camelia Bogdan, exclusă recent din magistratură și care a acuzat oameni din sistem că au acționat pentru înlăturarea sa pentru a le da satisfacție lui Dan Voiculescu și Sorin Oprescu, primul fiind în plină executare a unei pedepse de 10 ani de închisoare în urma sentinței date de judecător.
Aflată în plină procedură de contestare a deciziei inspecției judiciare de la CSM, judecătorul a comentat, la solicitarea jurnaliștilor prezenți la ședința CSM de marți, decizia de luni a Curții Constituționale luată după ce a fost sesizată de președintele Senatului, anchetatul penal pentru mărturie mincinoasă Călin Popescu Tăriceanu.
Judecatoarea a mai afirmat ca "exista legi prin care s-au sifonat bani de la bugetul de stat. Nu este prima data cand se intampla in Romania."
Camelia Bogdan a subliniat, de asemenea, ca atunci când "se constata ca se incearca dezincriminarea unei infractiuni de catre o persoana in favoarea unei cunostinte, trebuie incurajata anchetarea. Aceste aspecte trebuie lamurite de organele de urmarire penala."