Camelia Bogdan, la ieșirea de la Parchetul General: nu am nicio calitate, nici măcar de martor

Dora Vulcan | 22.02.2017

Judecatoarea Camelia Bogdan este audiata miercuri la Parchetul General in ancheta care vizeaza afirmatiile lui Sebastian Ghita despre condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Camelia Bogdan la ieșirea de la Parchetul General: ” Nu este un dosar al meu.  Nu am nicio calitate, nici de suspect sau martor. Am venit să văd dacă am vreo calitate. Am venit de bunăvoie pentru că nu vreau să planeze asupra mea suspiciuni de luare de mită. Nu am vorbit cu nimeni, în afară de colegul de complet. Nu am stabilit pedeapsa lui Dan Voiculescu cu 3 zile înainte de sentință, nici nu mai știu când. Eu nu am avut nicio presiune, eu am mai judecat procese cu spălare de bani.”

 

 

Parchetul General a deschis un dosar penal la începutul acestui an dupa ce RTV, patronat de fugarul dispărut Sebastian Ghiță a difuzat o inregistrare in care Traian Basescu vorbea despre informatii pe care le-ar fi primit in legatura cu dosarul ICA, in care a fost condamnat Dan Voiculescu.

 

Sebastian Ghita a prezentat o inregistrare in care interlocutor era Traian Basescu, care sustinea ca stie cum a fost condamnat Dan Voiculescu si cum ar fi fost aranjata mutarea Cameliei Bogdan in locul judectorului Stan Mustata.

 

In inregistrarea difuzata de Romania Tv, Sebastian Ghita afirma ca "sunt multe persoane carora in acesti 10 ani li s-au facut mari nedreptati. Cazurile pe care le cunosc indeaproape cu amanunte si stiu cat de nedrept, incorect au fost aranjate si masluite sunt cel al lui Adrian Nastase, al lui Seres, felul in care lui Geoana i s-au furat alegerile, felul in care au fost pacaliti milioane de romani la suspendarea lui Basescu, felul in care a fost deturnata vointa Monei Pivniceru la numirea lui Kovesi, cazul lui Voiculescu cu Camelia Bogdan si judecatorul Mustata, felul in care s-a masluit dosarul Voiculescu-Bendei, felul in care s-a aranjat dosarul Sarbu pe adresa secreta a lui Florian Coldea".

 

 

La scurt timp, CSM a exclus-o pe Camelia Bogdan din magistratură

 

 Sectia pentru judecatori a Consiliul Superior al Magistraturii a exclus-o pe 8 februarie a.c. din magistratură pe Camelia Bogdan, în speţa în care a fost acuzată de Mugur Ciuvică de incompatibilitate. Camelia Bogdan a condus completul de la Curtea de Apel București, care a judecat dosarul ICA, soldat cu condamnarea la zece ani de închisoare cu executare pentru Dan Voiculescu. Decizia CSM poate fi contestată la Curtea Supremă.

 

 Avocatul Gheorghita Mateut, care l-a aparat pe Dan Voiculescu in procesul ICA, a anunțat imediat că, într-o eventuală menținere a deciziei CSM și de către Curtea Supremă, el va prezenta decizia instanței supreme în acțiunea pe care a înaintat-o deja la CEDO pentru a cere revizuirea sentinței de condamnare a lui Voiculescu.

 

 

Judecătorul Camelia Bogdan a anunțat că va contesta decizia CSM la Curtea Supremă și, dacă este nevoie, chiar și la CEDO. Argumentul judecătorului este că judecarea incompatibilității nu este atributul CSM ci al Agenției Naționale de Integritate.  CSM invocă, însă, pentru excluderea din magistratură a judecătorului Bogdan articolul din legea privind statutul magistraților referitor la incompatibilități și interdicții.
 

 

„Este o hotărâre profund nelegală. CSM trebuie să fie un etalon de legalitate în materia răspunderii disciplinare a judecătorilor. Trebuia să constate că singura instituiţie care avea atribuţii să constate incompatibilităţile judecătorilor era ANI, care întocmise un raport de evaluare, favorabil mie, în sensul că nu am fost incompatibilă şi nici în conflict de interse, care a rămas definitiv, prin neatacarea în faţa instanţei de contencios administrativ”, a spus Camelia Bogdan, citata de Adevarul.

 

   

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22