Pe aceeași temă
„Pentru a răspunde la întrebările legate de mass-media și pentru a evita orice potențial confuzie la nivelul opiniei publice și al comunității de afaceri, AmCham România - Camera americană de comerț din România - neagă să fie implicată în organizarea vizitei premierului român în SUA și solicitat în acest sens. AmCham România nu are o relație structurală sau de colaborare cu asociația cu nume similar, citat în anunțurile privind calendarul de vizite al premierului din SUA.Același lucru este valabil și în privința vizitelor din SUA ale altor politicieni”, se arată în comunicat.
Totodată, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România”.
„AmCham România este un membru acreditat al Camerei de Comerț a SUA și a rețelei AmChams în Europa. Membrii AmCham sunt companii americane, internaționale și românești care fac afaceri în România, astfel încât evenimentele pe care AmCham le organizează pentru comunitatea membrilor se desfășoară în principal în București. În ceea ce privește interacțiunea cu autoritățile, AmCham România a lansat un apel pentru dialog tuturor partidelor politice parlamentare și a candidaților lor la președinție, în contextul setului de recomandări „Priorități pentru România” pe care AmCham România îl elaborează în anii electorali”, mai transmite organizația de afaceri.
***
Premierul Viorica Dăncilă a plecat în această dimineață spre SUA cu o cursă de linie, cu escală la Londra, potrivit draftului de program oficial al vizitei consultat de G4Media.ro.
Dăncilă se va caza în New York în hotelul The Pierre A Taj din Manhattan.
Programul include întâlniri cu vicepreședintele Mike Pence, cu secretarul Energiei – Rick Perry (la care va participa și șeful Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță), dar și cu Steven Fulop, primarul orașului Jersey, precum și cu cu reprezentanții unor comunități evreiești.
Vizita în SUA, la New York și Washington, va dura până pe 28 septembrie.
Din delegația lui Dăncilă fac parte miniștrii Ramona Mănescu (Externe), Eugen Teodorovici (Finanțe), Gabriel Leș (Apărare), Sorina Pintea (Sănătate), Alexandru Petrescu (Comunicații), dar și consilierul personal, Anton Pisaroglu.
Seria de întâlniri cu reprezentanții comunității evreiești începe cu Ezra Friedlander, președintele Comisiei de Comemorare a Acordului de Pace de la Camp David între Egipt și Israel. Urmează David Harris – președintele Consiliul de Administrație al AJC (American Jewish Committee), apoi participarea la la ”Gala Cină” oferită de Arthur Schneier, Rabinul Șef al SUA, și liderii Congresului American Evreiesc (Malcolm Hoenlein, vicepreședinte) și ai Congresului Evreiesc Mondial (Ronald Lauder, președinte).
Dăncilă se va mai întâlni și cu Amina Mohammed, secretarul general adjunct al ONU, și cu reprezentanți ai Băncii Mondiale. Tot la New York, Dăncilă va participa la o reuniune a Camerei de Comerț Româno – Americane (RACC), condusă de Mark Meyer, la conferința ”Oportunități pentru investițiile americane în România”.
În program sunt menționate și interviuri ce ar urma să fie acordate de Dăncilă pentru New York Times și Wall Street Journal. Programul se va încheia cu o întâlnire cu comunitatea românească din New York la Metropolitan Club, unde amfitrion este Cătălin Dancu, consulul general al României la New York, pe care Viorica Dăncilă a vrut să îl plaseze la Ambasada din Israel, dar a renunțat după protestele comunității evreiești față de trecutul controversat al acestuia.
Ambasadorul României la Washington, George Maior, nu apare în programul provizoriu al vizitei.
Plecarea din New York va avea loc pe 28 septembrie, iar zborul spre București va avea escală la Instanbul.