Pe aceeași temă
Cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Marko Attila, a fost aprobata miercuri, de plenul Camerei Deputatilor, cu 171 voturi "pentru" si 111 voturi "impotriva". Deputatii au dat un vot favorabil si cererii ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, dar cererea nu a fost aprobata din lipsa de cvorum, relateaza Hotnews.
UPDATE: Plenul Camerei Deputatilor a votat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, fiind inregistrate 146 voturi "pentru" si 101 voturi "impotriva". In urma numararii votului s-a constatat ca nu s-a intrunit cvorumul necesar aprobarii solicitarii.
Potrivit Regulamentului, sunt necesare jumatate plus unu din voturile celor prezenti in sala pentru aprobare. In sala au fost prezenti 292 deputati, insa doar 256 dintre ei si-au exprimat votul. Pentru aprobare ar fi fost nevoie de 147 de voturi.
Situatia a creat o disputa in plenul Camerei. Surse parlamentare declarasera anterior pentru Mediafax, dupa un rezultat neoficial, ca solicitarea in cazul lui Catalin Teodorescu fusese aprobata.
Votul a fost secret cu bile. Ministrul Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, marti, cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Catalin Teodorescu (PDL), acuzat de DNA in dosarul sefei DIICOT Alina Bica, decizia fiind luata cu 14 voturi "pentru" si unul "impotriva". Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi, transmite Mediafax.
Cererea Parchetului de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila nu a intrunit numarul necesar de voturi pentru a fi aprobata in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, a anuntat, marti, vicepresedintele Comisiei Ciprian Nica.
Nica a precizat ca voturile au fost 13 "pentru", doua "impotriva" si doua abtineri si pentru a fi aprobata aceasta cerere erau necesare 14 voturi "pentru", adica jumatate plus unu din numarul membrilor comisiei.