Campanie a Declic pentru vizele de flotant. BEC a decis, însă, că realizarea lor a expirat

Redactia | 09.09.2020

Declic a demarat o campanie de mobilizare a tinerilor la alegerile locale din București, prin care încearcă să-i convingă pe tineri să-și facă viză de flotant pentru a putea vota la locale.

Pe aceeași temă

Comunitatea Declic a demarat o amplă campanie de mobilizare a tinerilor la alegerile locale din București, prin care încearcă să convingă nu mai puțin de 140.000 de tineri să își facă viză de flotant și să voteze în localitatea în care trăiesc.

Datele statistice arată că în București sunt peste 140.000 de tineri care, deși locuiesc în oraș de mult timp, nu pot vota la alegerile locale pentru că nu au viză de flotant. Prin inacțiune, autoritățile ignoră un procent considerabil de locuitori ai Bucureștiului. Astfel, tinerii nu sunt încurajați să voteze, iar problemele lor ar putea ajunge să fie ignorate de o administrație locală care nu îi reprezintă.

Declic a identificat soluția acestei probleme și a demarat o amplă campanie de informare a tinerilor despre cum pot obține viza de flotant, dar și ce beneficii pot obține odată cu aceasta, se spune într-un comunicat remis presei de Declic.

Campania a cuprins, în primă fază, realizarea unui site cu informații clare despre modalitatea de obținere a vizei de flotant. Toată informația birocratică a fost „tradusă” și împachetată într-un format cu care tinerii sunt familiarizați. Site-ul realizat în parteneriat cu Funky Citizens poate fi accesat aici.

”Am constatat că mulți tineri nu au încercat să obțină viza de flotant pentru că s-au speriat de hățișul birocratic din administrație. Și trebuie să recunoaștem cu toții că, până acum, autoritățile nu s-au întrecut în a le pune la dispoziție informații accesibile despre cum poți obține viza de flotant. Iar acolo unde autoritățile s-au prefăcut că nu văd soluția, am intervenit noi. Este important ca oamenii să știe că își pot face oricând viză de flotant, pentru a vota la alegerile locale. Nu există un termen-limită pentru asta”, a adăugat Roxana Pencea Brădățan, coordonator campanii Declic.

În plus, campania de informare a cuprins și 6 video-uri, filmate pe format de vlog, într-un stil cât mai apropiat de profilul tinerilor. Toate acestea au fost promovate și susținute prin mesaje în social media, cu un conținut adaptat tinerilor care au nevoie să înțeleagă de ce sunt utile viza de flotant și votul la alegerile locale. Iar pentru un maximum de vizibilitate, un promo al campaniei a rulat pe ecranele gigant amplasate pe un centru comercial din Capitală.

Românii fără vize de flotant nu pot vota decât în localitatea de domiciliu, au decis PSD și ALDE

Românii care nu și-au făcut vize de flotant până pe 4 septembrie 2020 nu vor putea vota la alegerile locale din 27 septembrie decât în localitatea de domiciliu.

„Alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă”, prevede o hotărâre adoptată luni seară de BEC.

G4 media scrie că s-au pronunțat în favoarea acestei interdicții reprezentanții PSD și ALDE și toți judecătorii membri ai BEC, iar împotrivă au votat reprezentanții USR, PNL, UDMR și cei ai Autorității Electorale Permanente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22