Pe aceeași temă
Patru candidaţi au îndeplinit condiţiile pentru ocuparea funcţiilor de conducere din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Antonia Eleonora Constantin - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare; Iuliana Nedelcu - pentru funcţia de procuror-şef adjunct al Secţiei judiciare; Simona Brădiceanu şi Florena-Esther Sterschi - pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei de resurse umane şi documentare, anunță Ministerul Justiției, citat de Agerpres.
În cazul DNA, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei judiciare penale s-a constatat îndeplinirea condiţiilor de către procurorii Gabriela Popa şi Carmen Simona Ricu, în timp ce pentru DIICOT s-au calificat pentru funcţia de procuror-şef adjunct Florin Cristinel Ţirlea şi Elena Giorgiana Hosu.
"Candidaţii declaraţi admişi vor susţine un interviu în data de 14 septembrie 2018, ora 8,30, la sediul Ministerului Justiţiei (...), în următoarea ordine: pentru funcţiile din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie; pentru funcţiile din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism", se precizează în anunţ.
Pe 10 august, Ministerul Justiţiei anunţa demararea selecţiei procurorilor în vederea numirii în opt funcţii vacante de conducere din cadrul celor trei instituţii.
Erau anunţate patru funcţii vacante la Parchetul General (procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei Judiciare, procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare), trei funcţii la DNA (procuror-şef şi procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei, procuror-şef al Secţiei Judiciare Penale), precum şi un post vacant de procuror-şef adjunct la DIICOT.
Rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi se vor publica pe pagina de Internet a instituţiei la data de 18 septembrie, după care propunerile ministrului Justiţiei vor fi înaintate CSM în vederea obţinerii avizului. După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei va înainta propunerile preşedintelui României în vederea numirii în funcţiile de conducere.